TÜZELŐÁLLÁS

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.07.30.

Mire számítsunk? Végre Milák Kristóf is bemutatkozik az olimpián

Milák Kristóf a fő számában mutatkozik be a párizsi olimpián. A 200 méter pillangó világcsúcstartójának első úszása az egyik legizgalmasabb eseménynek ígérkezik.

Magyar szempontból a 200 méteres pillangóúszás címvédőjének, Milák Kristófnak a bemutatkozása ígérkezik az egyik legérdekesebb eseménynek a párizsi olimpia keddi versenynapján.

20240409_1072_KAR
Milák Kristóf kedden mutatkozik be az olimpián Fotó: Árvai Károly

Három éve, Tokióban Milák volt az egyetlen éremszerző magyar úszó. A 200 méter pillangó világcsúcstartója a tavaly áprilisi országos bajnokság után nagyjából egy évet kihagyott, a visszatérését követően ugyan időeredményei nem közelítették meg a legjobbját, de az ob-n, majd júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre olimpiai számaiban. Kedden az előfutamokat és az elődöntőket rendezik 200 pillangón - ahol Milákon kívül Márton Richárd is érdekelt lesz.

Milák Kristóf szombaton érkezett meg Párizsba, az úszóktól külön utazott a francia fővárosba. Sós Csaba szövetségi kapitány úgy vélte, Milák jobban járt azzal, hogy pár napig még a saját ágyában aludhatott - írta a Magyar Nemzet

Miláknak először csak jövő kedden kell versenyeznie a 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban, így értelmetlen lett volna, ha már szerdán elutazik. Így még néhány napot nyugodtan itthon készülhet, a saját ágyában alhat, és elkerüli a párizsi forgatagot, az olimpiai uszodában messze nem lehet olyan ideális körülmények között edzeni, mint itthon

 – fogalmazott Sós Csaba.

Nagy kérdés, mire számíthatunk, hiszen Milák Kristóf tavaly június óta inkább az uszodán kívüli dolgaival került a középpontba. Azzal kezdte, hogy nem indult a 2023-as júliusi, fukuokai vb-n. Szabadságra ment, amelyről szeptember elején kellett volna visszatérnie, de végül csak január elején kezdte újra a vizes edzéseket, azóta is egyedül készült. A júniusi belgrádi Európa-bajnokságon 100 méter pillangón és fő számában, 200 méter pillangón is aranyérmet nyert. 
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek