Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.07.10.

Lejáratták magukat, szánalmas, amit a németek műveltek a spanyol sztárral

A németek nagyon nem tudják megemészteni, hogy hazai pályán kiestek Spanyolország ellen az Európa-bajnokságon. A kétes szituációt okozó Marc Cucurella lett a bűnbak, akit a spanyol-francia elődöntőn sem hagytak békén.

Németország az előző világeseményeken mutatott gyenge teljesítményei után összekapta magát és újra visszaért a legjobb válogatottak közé a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A csoportkört megnyerte, a nyolcaddöntőben pedig Dániát búcsúztatta. A negyeddöntőben azonban Spanyolország fordulatos összecsapáson 2-1-re legyőzte, így a német csapat a legjobb nyolc között kiesett. A szurkolóknak azonban sikerült megtalálniuk a bűnbakot.

Euro 2024: Spain - France
Marc Cucurella pillanatok alatt közellenség lett Németországban Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A közellenség a spanyol Marc Cucurella lett. A balhátvédnek a hosszabbításban a kezére pattant a labda Jamal Musiala lövésénél, Anthony Taylor játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest. A 25 éves futballista ezt követően úgy védte meg magát, hogy egy másik vitatott szituációval belemart a németekbe.

Ha játékvezető azt mondta, hogy nem volt büntető, akkor nem volt az. Vitatható helyzet volt, de ha a németek nyertek volna, aligha beszélnénk róla. Mi például azért panaszkodhatnánk, hogy miért nem állította ki a bíró Toni Kroost?

– nyilatkozta Marc Cucurella, amit a Magyar Nemzet szemlézett.

Sok német szurkoló nem tudja megemészteni a kiesést, a dühüket pedig Cucurellán vezetik le. A keddi Spanyolország-Franciaország elődöntőn rengeteg helyi rajongó foglalt helyet a müncheni stadionban. A balhátvédet már a csapatok bemutatásánál kifütyülték, a meccsen pedig minden labdaérintését követően szintén füttykoncert tört ki. Nehezen érthető, hogy miért a Chelsea játékosa lett a bűnbak, hiszen nem ő tehetett arról, hogy Taylor végül nem ítélt büntetőt.

Mivel azonban Spanyolország 2-1-re győzött és döntőbe jutott, Cucurella vélhetően nyugodtan tud aludni a gyűlölködők ellenére. A 25 éves futballista a Chelsea-nél rengeteg kritikát kapott, az Eb-n viszont eddig nagyszerű teljesítményekkel rukkolt elő. Nem véletlen, hogy Luis de la Fuente szövetségi kapitány inkább őt részesítette előnyben a kezdőben Álex Grimaldóval szemben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek