Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.07.26.

Gulácsiék elképesztő gyűlölettel néznek szembe

A szurkolói ellenállás miatt csak kísértetmeccset mer játszani a Lipcsével a harmadosztályú német klub. Gulácsi Péter és Orbán Willi csapatát nagyon utálják.

Furcsa edzőmeccset kénytelen játszani pénteken az RB Leipzig. A magyar válogatott Gulácsi Péter és Orbán Willi német klubcsapata az Erzgebirge Aue vendégeként lép pályára, de "kísértetmeccsen": a harmadosztályú ellenfél kérésére a nyilvánosság teljes kizárásával. 

Gulácsi Péter és csapattársai a Red Bull reklámmolinója előtt
Gulácsi Péter és csapattársai a Red Bull reklámmolinója előtt        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az érchegységiek szurkolói annyira gyűlölik Gulácsiékat, pontosabban a Red Bull-pénzen pár év alatt sztárcsapattá tett lipcsei klubot, hogy a tiltakozásuk miatt az Aue vezetői úgy döntöttek, az RB Leipzig elleni felkészülési mérkőzés nem lesz hivatalos. Így az eredményről és a gólszerzőkről sem fognak hírt adni. A meccshez viszont ragaszkodnak, hiszen remekül illeszkedik a felkészülésükbe. 

Gulácsi Péter és Orbán Willi klubedzője, Marco Rose hozzászokott már a közutálathoz, lazán ütötte el a groteszk probléma élét.

– Ha hat, hét, száz vagy akár ezer szurkolójuknak gondjuk van velünk, arra csak ezt tudom mondani: amikor a pályaedzőm, Marco Kurth egy-egy Bundesliga- vagy Bajnokok Ligája-meccsünk után hazafelé tart az Érchegységbe, mindig teljesen tele van az autópálya. Rengeteg szurkolónk jön Chemnitzből, rengeteg jön Közép-Németországból, és egy páran az Érchegységből is – mondta a lipcsei vezetőedző.

Gulácsi Péter klubját sokan kikezdik

Egyébként a 2009-es megalapítása (még az ötödosztályban), de főleg a 2016-os élvonalba jutása óta szinte minden ellenfél tábora rühelli az RB-t a tradíciók hiánya, az üzleti konstrukció mindenek felettisége, a klubot pénzelő konszern Németországban tiltott, de Lipcsében trükkösen megoldott egyeduralma miatt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Az alábbi videót a YouTube-on nézheted meg:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek