Létrehozva: 2024.07.06.
Módosítva: 2024.07.06.

Cristiano Ronaldo befejezi? A szövetségi kapitány válaszolt a súlyos kérdésre

Portugália búcsúzott a labdarúgó Európa-bajnokságról, miután a negyeddöntőben büntetőpárbajban maradt alul Franciaországgal szemben. A kiesés után Cristiano Ronaldo jövőjéről faggatták Roberto Martinez szövetségi kapitányt.

Roberto Martinez, Portugália szövetségi kapitánya szerint "nem született egyéni döntés" Cristiano Ronaldo és Pepe válogatottbeli jövőjéről a Franciaország elleni vereséget követően. Mindkét játékos valamennyi meccsen kezdőként lépett pályára a portugál válogatottban az Eb-n, a 39 éves Ronaldo azonban csalódást keltett, miután a világ- és Európa-bajnokságokat tekintve ez volt az első olyan nagytornája, amelyen nem szerzett gólt (kizárólag a szlovének és a franciák elleni büntetőpárbajban talált a kapuba).

Portugal v France: Quarter-Final - UEFA EURO 2024
Ronaldo vigasztalta Pepét Fotó: Anadolu via AFP

Pepe történelmet írt a tornán, 41 évesen ő lett az Európa-bajnokságok történetének legidősebb játékosa. A páros hosszan ölelte egymást a pályán a pénteki vereség után, Pepe sírva fakadt, miközben Ronaldo vigasztalta őt.

"A csalódás, és a frusztráció könnyei voltak" - mondta Martinez szövetségi kapitány. - "Pepe példakép a portugál futballban. Amit ma este és a tornán tett, az velünk marad a következő generációk számára." 

Arra a kérdésre, hogy a két játékos most szerepelt-e utoljára Portugáliában, Martinez így válaszolt: 

"Nem, erről még nem született döntést, még minden a vereségről szól." - idézte a kapitányt a BBC.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek