Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.07.30.

Ütöttek vertek minket, monoklival folytatja az olimpiát a magyar kézis

Példátlan belemenésekkel vétették észre magukat az argentin kézilabdázók a mieinkkel vívott párizsi férfi kézilabda-csoportmeccs második félidejében. Szerencsére játékosaink megúszták komolyabb sérülés nélkül, és tíz gól különbséggel győztek.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány játékosai kitettek magukért, az Egyiptomtól elszenvedett háromgólos vereség után Argentínát 35-25-re példásan elintézték a párizsi kézilabda-olimpia második fordulójában. A dél-amerikaiak nem fogták vissza magukat az utolsó negyedórában, több alkalommal két kézzel lökték hanyatt a mieinket. Két játékosukat is piros lappal állították ki. Sipos Adrián, Ancsin Gábor, Fazekas Gergő és Ilics Zoran testi épsége túlzás nélkül komoly veszélyben forgott; utóbbi a bal szeme alatt egy kiadós monoklival folytatja a tornát. Bennünk felmerült az a csaknem végzetes történet, amikor a német Gumerscbach játékosa, Joachim Deckarm 1979 márciusában Tatabányán a pálya betonjába verte a fejét. Koponyacsonttörést szenvedett, és 131 napig volt kómában.

ILIC Zoran
Ilics jegelte a szemét / Fotó: Illyés Tibor

- Én ennyire nem látom tragikusnak a helyzetet – mondja a Ripostnak Mocsai Lajos, aki szövetségi kapitányként a női válogatottal olimpiai ezüstérmet szerzett (2000), a férfiakat pedig a negyedik helyig segítette (2012). - Argentína a csoport leggyengébb válogatottjaként érezte, hogy a mieinket nem állíthatja meg sportszerű eszközökkel. A játékvezetők által kiosztott két piros lap sem "nyugtatta le" őket, elvégre az első félidőben még tisztességesen tartották magukat.

Az exkapitány valamennyi, a kívülálló számára jelentősnek tűnő talajfogást pontosan látott, és azok alapján úgy ítéli meg: ha egy játékos a hátsó felén vagy a tomporán landol, abból ritkán fakad súlyos sérülés.

- A nagyobb baj akkor van, ha valakit hanyatt löknek és a koponyáját éri ütés – teszi hozzá Mocsai.

Fazekas Nándor egykori válogatott kapusunk sem nevezi végzetesnek az argentinok durva belemenéseit. 

Mivel a mieink magas, fizikailag igen erős játékosokból áll, ők pedig alacsonyabbak, érezhetően ezekben a sportszerűtlen ütközésekben kerestek megoldást. Amikor a fiamat a pályán ápolták, láttam az arcán, fájdalommal küszködik, hiszen az öklével verte a talajt. Mivel azonban kemény fából faragták, folytatta a küzdelmet. Beszéltem vele, nincs baja, nem egy ijedős srác, és persze attól sem riadt meg, hogy doppingvizsgálatra kötelezték Párizsban

– nyilatkozza Fazekas Nándor.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek