TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.06.26.

„Néha csak zavar a VAR” – Marco Rossi szerint a bíráskodás a nagycsapatokat segíti

Marco Rossi úgy érzi, a VAR szerepét is tisztázni kellene. Kétes esetekben a neves csapat felé billen a mérleg nyelve.

A játékvezetők (talán tudat alatt) a legnevesebb válogatottakat segítik a kétes helyzetekben – erre utalt Marco Rossi a Corriere dello Sport által idézett nyilatkozatában. Az Európa-bajnokság A csoportjának 3. helyén végzett labdarúgó-válogatottunk olasz-magyar szövetségi kapitánya szerint a bíróban ilyenkor "pszichológiai alázat" munkál.

Marco Rossi szerint a nagyoknak kedveznek, és néha a VAR is zavar
Marco Rossi szerint a nagyoknak kedveznek, és néha a VAR is zavar          Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Rossi a csoportmeccsek tanulságaként elmondta: Svájc ellen (1-3) elrontottuk az első félidőt, a Németország (0-2) és Skócia (1-0) elleni játékkal viszont elégedett.

– Pár játékvezetői ítélet kicsit büntetett minket, még ha ezek a médiában nem is kaptak mgfelelő hangsúlyt – zsörtölődött a mieink szakvezetője.

– Pszichológiai alárendeltség a legerősebb válogatottakkal szemben? Előfordulhat, hogy a mérleg a nevesebb csapatok felé billen. A futballban vannak elfogadhatatlan helyzetek, hiszen most már VAR is van. Meg kell értenünk a szerepét: mikor avatkozhat be és mikor nem? Néha csak zavart kelt – mondta Marco Rossi.

Leginkább a német válogatott (Ilkay Gündögan) első gólja előtti megtorlatlan szabálytalansága, és egy hajrábeli német kezezés megítélése miatt kapott a fejére hideget-meleget a korábbi "rémtetteiről" is ismert holland spori, Danny Makkelie. 

Őt egyébként hétfőn Luka Modric és kapitánya, Zlatko Dalic is élesen kritizálta, miután a szerintük indokolatlanul hosszú ráadás utolsó percében lőttek gólt ellenük az Eb-címvédő olaszok (1-1), a kiesés szélére sodorva a horvát válogatottat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek