Létrehozva: 2023.09.17.

Heti top: Szoboszlai kőkeményen megmondta a magáét; Détári szerint baromság a kritika

A válogatott meccsei után Szoboszlai Dominik és a kritikusoknak üzenő Détári Lajos keltette fel leginkább olvasóink figyelmét szeptember 11. és 17. között. Egyikük sem kertelt. Ezek voltak a Ripost legolvasottabb sportcikkei a héten.

A szerbiai Európa-bajnoki selejtező megnyerése (2-1 ide), majd a durván játszó csehek elleni hazai felkészülési meccs döntetlenje (1-1) után leginkább Szoboszlai Dominik vitte a prímet a sportrajongóknál. A magyar labdarúgó-válogatott ifjú csapatkapitánya rendesen megmondta a véleményét a durván játszó ellenfélről, de már egy Liverpoollal kapcsolatos hír is borzolta a kedélyeket. A nagy elődöt, Détári Lajost is megszólaltattuk, aki a Ripostnak nyilatkozva keresetlen szavakkal illette a válogatottal kapcsolatos kritikákat.

Az alábbiakban a három legtöbbet olvasott cikkünkre tekintünk vissza; a linkekre kattintva teljes egészében elolvashatod őket!

Szoboszlai
Szoboszlai (szemben, 10-es mezben) nem féltette magát a csehek elleni ádáz csatában        Fotó: Csudai Sándor / Origo

 

Szoboszlai a Csehország elleni 1-1 után kellemetlen témában is kifejtette a véleményét, miután a pályán összetűzésbe került Tomas Soucekkel. Középpályásunk szerint fölösleges túllihegni a keménykedéseket, de azért kicsit megfeddte az ellenfelet:

– Ez benne van a pályán. Ebből látszik, hogy nincs barátságos mérkőzés. Ahogy a Milosnak is ott beléptek, az durva volt. (...) Úgy gondolom, hogy nem kell alattomosnak lenni, csak keménynek – mondta többek között lapunknak Szoboszlai.

*

A Liverpool új magyar sztárja angliai visszatérése előtt aggasztó hírrel kényszerült szembesülni: a német válogatott szövetségi kapitányi posztjára napokig Jürgen Klopp számított álomjelöltnek. A Vörösök edzője Hans-Dieter Flick menesztése után került képbe, korábbi dortmundi főnöke meg is környékezte Kloppot, hajlandó volna-e otthagyni Szoboszlaiékat, vagy akár mellékállásban vezetni a Nationalelfet.

Szoboszlaival sokat foglalkozik Klopp
Szoboszlai megkönnyebbülhetett: Klopp marad a Liverpool edzője      Fotó: liverpoolfc.com

A német mesterét már évek óta a világ legjobb trénerének tartó magyar focista a hét közepén aztán megkönnyebbülhetett: Klopp az ügynökén keresztül jelezte, 2026-ig szóló liverpooli szerződése miatt nem áll a német válogatott rendelkezésére.

*

Visszatérve a magyar válogatottra, hajdani világklasszisunk, Détári Lajos a Ripostnak nyilatkozva elmondta: Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának fejlődése igazi sikersztori, ráadásul a folytonosság is adott, hiszen újabb nagy tehetségek várnak beépítésre. Viszont a kritikusoknak is üzent, akik a közösségi oldalakon csak a szerencsének tulajdonították a válogatott sikereit:

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

– Ez egy baromság, mert szerencséje csak annak van a sportban, aki tesz is érte, és ez így van a futballban is. A magyar válogatott mögött nagyon komoly munka áll és ez jól látszik – mondta a korábbi 61-szeres magyar válogatott és ötszörös világválogatott Détári.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek