Létrehozva: 2023.09.11.

Rossz hírt kapott Szoboszlai a válogatott meccs után: minden borulhat

Eddig minden a lehető legjobban sült el Szoboszlai Dominik számára a Liverpoolnál, de most beleköphetnek a levesébe.

Akár Szoboszlai Dominik számára is súlyos csapást jelenthet, hogy a német labdarúgó-válogatott szombati, Japán elleni hazai blamája (1-4) után kirúgták Hans-Dieter Flicket. A jövő évi, németorszégi Európa-bajnokságra készülő Nationalelf szövetségi kapitányi posztjára ugyanis a magyar futballsztár liverpooli edzője, Jürgen Klopp az álomjelölt.

Szoboszlaival sokat foglalkozik Klopp
Szoboszlai aggódhat, hogy marad-e Klopp a Liverpool edzője       Fotó: liverpoolfc.com

A téli, katari világbajnokságon leszerepelt (Japán és Spanyolország mögött végezve a csoportból sem továbbjutó) németek idén még gyalázatosabban teljesítenek. Rendezőként nem kell Eb-selejtezőt játszaniuk. A felkészülési meccseik közül viszont Perut ugyan legyőzték (hazai 2-0), de azóta öt meccsen egyetlen döntetlen jött össze (3-3 Ukrajna ellen), ellenben kikaptak idegenben a lengyelektől (0-1), otthon pedig a belgáktól (2-3), a kolumbiaiaktól (0-2) és most a japánoktól (1-4). Ez utóbbi már Flick állásába került.

Kedden, a legutóbb vb-ezüstérmes franciák ellen Rudi Völler csapatigazgató, Hannes Wolf, az U20-as válogatott szövetségi edzője, valamint az ő segítője, Sandro Wagner irányítják majd a csapatot, de a sajtóban természetesen már javában találgatnak az új kapitány kilétéről. Abban szinte mindenki egyetért, hogy a legnagyobb eséllyel a Bayern Münchentől márciusban menesztett Julian Nagelsmannt nevezhetik ki, mint ahogy a kiszemeltek közé tartozik Völler, valamint Oliver Glasner, Matthias Sammer, Stefan Kuntz és a holland Louis van Gaal. A szövetség vezető köreinek "álomjelöltje" azonban a Liverpoolt irányító Klopp a tekintélyes szaklap, a Kicker szerint.

Noha az 56 éves szakember korábban kijelentette, eltökélt szándéka kitölteni a 2026-ig szóló szerződését az angol sztárklubnál, a németek futnak egy kört nála, elvállalja-e a megtisztelő feladatot hazája válogatottja élén. A távozása különösen érzékenyen érintheti Szoboszlait, hiszen az új csapat és az új liga megszokása után újabb jelentős változáshoz kéne alkalmazkodnia Liverpoolban. Ráadásul korábban elárulta, hogy Kloppot tartja a világ legjobb edzőjének, már három évvel az átigazolása előtt a tervei között szerepelt, hogy a német trénerrel dolgozzon.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek