3 hónapja

Káosz Szoboszlaiéknál, megalázták a csapat sztárját

Hektikus idény elé nézhet a három magyart (Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik, Willi Orbán) is foglalkoztató RB Leipzig. Egyik legjobb játékosukról könnyűszerrel lemondtak.

Nem indult jól a tavaly negyedik helyen végzett RB Leipzig idei idénye. Július 21-én, hazai pályán 5-0-ra kikapott a Liverpool ellen felkészülési mérkőzésen, utána elveszítette a Bayern München elleni Szuperkupa döntőt, majd a Bundesliga idénynyitón döntetlennel kezdett a Stuttgarttal.

RB Leipzig - Glasgow Rangers

Fotó: JAN WOITAS

Ha pedig ez nem lenne elég, a csapaton belül is feszültség alakult ki. Angelino, az együttes egyik legjobbja váratlan módon lelépett Lipcséből és egy évre a rivális Hoffenheimhez került kölcsönbe. A szárnyvédő 2020 januárjában került Németországba, ahol hamar alapember lett, 98 tétmérkőzésen 12 gólt és 28 gólpasszt jegyzett, a baloldali támadások motorja volt a spanyol. Viszonya azonban megromlott Domenico Tedesco vezetőedzővel, aki a játékos heves vérmérsékletével nem volt elégedett.

Helyzetét tovább rontotta, hogy július 31-én posztriválist kapott a német válogatott David Raum személyében, Angelino sem a Bayern, sem a Stuttgart ellen nem volt ott a keretben. A Bild értesülése szerint a 25 éves játékos nemrég költöztette családját Lipcsébe és óvodát is talált fiának, most azonban mindent újra kell terveznie. A megalázott Angelino a kölcsön után maradhat Hoffenheimben, amennyiben a kék mezesek jövőre 20 millió eurót (7,8 milliárd forint) letesznek érte az asztalra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!