KIAJOBB

Szerző Ripost

4 hónapja

Sokk Lipcsében, Gulácsi és Orbán nagyon kiakadt

Csak Szoboszlainak van oka az örömre is, de neki sem az eredmény vagy a játék miatt.

Az RB Leipzig hazai pályán, 47 ezres telt ház előtt ötgólos vereséget (0-5) szenvedett a Liverpool labdarúgócsapatától. Pedig a három magyar válogatott légióst is foglalkoztató német kupagyőztesnek már csak egy hete van az új szezon első tétmeccséig, a bajnok Bayern München ellen a szuperkupáért.

Gulácsi (balra), Halstenberg és Orbán
Gulácsi (balra), Halstenberg és Orbán a vereség utánFotó: AFP

A lipcseiek edzője, Domenico Tedesco szerint erős ellenfél ide vagy oda, övéi túl sok súlyos hibát követtek el, az öt kapott gólból négyet kvázi öngólként könyvelt el. A szünetben lecserélt Gulácsi Péter csak egy gólt kapott (az első félidő 0-1-gyel végződött), de így is nagyon kritikusan nyilatkozott.

- Megbüntettek minket minden hibánkért. Már az első félidő sem úgy zajlott, ahogy elképzeltük. Hátulról akartuk felépíteni a játékunkat, de nem mindig sikerült. A második félidőben aztán még több labdavesztésünk volt. Ezt ki kell javítanunk jövő szombatig. Játékban, labdatartásban ennél már sokkal jobb szinten voltunk, újra vissza kell jutnunk oda - mondta a kapus.

A védelem közepén szereplő Orbán Willi sem beszélt mellé:

- Nagyon sima volt, ennyire nem lett volna szabad veszítenünk. Az első félidőben egyenlítenünk kellett volna. A játék bizonyos elemeiben túl naivak voltunk, sok nagyon-nagyon egyszerű hibát követtünk el, amiket ezen a szinten megbüntetnek. A védelem előtt a középpályán túl sok labdát veszítettünk. Nem volt valami szép ez a vereség, főleg itthon, de remélem, tanulunk belőle. A Bayern ellen hasonlóan nehéz mérkőzésünk lesz - mondta a védő.

A harmadik magyar légiós, Szoboszlai Dominik legalább annak örülhet, hogy a jelek szerint a tavalyi mellőzése után idén jobban áll a szénája. Középpályásunk pár napja, a Southampton elleni felkészülési meccsen, majd most is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!