„Megölték Diegót” – kipakolt Maradona orvosairól a legenda volt ápolónője

Közeleg a tárgyalás Maradona haláláról. Az ügyvédje útján kitálaló nővér is a vádlottak közé tartozik, akiket 8 és 25 év közötti börtönbüntetés fenyeget.

Javában folynak a meghallgatások Diego Maradona novemberi halálának körülményeivel kapcsolatban. Jelen állás szerint orvosai és ápolói közül hetet vádolnak a legendás argentin labdarúgó és edző megölésével. Ők a vallomások után kitűzendő tárgyaláson 8 és 25 év közötti börtönbüntetésre is számíthatnak, ha beigazolódnak az ellenük felhozott vádak. Egyikük, a Maradonát nappal ápoló nővér most az ügyvédjén keresztül borított.

Maradona halála ügyében büntetőper indulhat
Fotó: AFP

Súlyos vádakkal illeti Maradona orvosait Dahiana Gisela Madrid: védője szerint ügyfele csak követte az orvosok utasításait, akik az ápolónő elmondása alapján semmit sem tettek a beteg megmentéséért és kínjai csökkentéséért.

„Megölték Diegót. A végén számos jele is volt annak, hogy Maradona több vagy kevesebb mint egy napon belül meghal. És az orvosai közül senki sem tett semmit ez ellen”

- állította védence ügyészségi meghallgatása után Rodolfo Baque ügyvéd.

Az ápolónő azzal védekezik, hogy csak az orvosok utasításait követte.

Ugyanakkor furcsállta például azt, hogy a szívbeteg Maradonának agyműtétje után pulzust növelő gyógyszereket adtak. Sőt, azt is elárulta, hogy miután Maradona egy alkalommal elesett és megsérült, nem végeztek rajta se MRI-, se CT-vizsgálatot.

A legendás focista 60 évesen bekövetkezett halálát vizsgálva egy szakértői csoport megállapította: Maradona otvosi ellátása nem volt megfelelő.

Mielőtt elhunyt, egy ”hosszú, kínokkal teli időszakot„ kellett átélnie, amelynek során ”legalább tizenkét órán át„ haldokolt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!