Totális csőd, balhéval rajtolt a Forma-1

Óriási csalódást okozott az idõmérõ edzés a szezonnyitón. A változtatások ellentétes hatást váltottak ki: unalomba fulladt a kvalifikáció a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon.

Az első szakaszban sokat köröztek az autók, ám a második és az első helyről döntő harmadik rész jóval a rendelkezésre álló idő előtt véget ért, elmaradt az izgalom, és ezzel kiváltotta a szurkolók haragját.

A Ferrari pilótái az utolsó percekben már nem is hajtottak ki a pályára, míg Hamilton másfél perccel a vége előtt a közönséggel ünnepeltette magát. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nem dughatják homokba a fejüket, azonnal változtatni kell.

Bocsánatot kell kérnünk a nézőktől, mert ez nem volt show. Próbálkoztunk, de nem jött be, változtatni kell.

A változtatások tönkretették az időmérő harmadik szakaszát, Niki Lauda, korábbi világbajnok bevallotta, nem erre számítottak.

„Rémes volt. Mi fogadtuk el, de nem volt időnk arra, hogy minden eshetőséget végigvegyünk. Akkor nem láttuk át, hogy ez is megtörténhet.”

Bernie Ecclestone-nak, a Forma-1 urának sem tetszett, amit látott.

„Elég sz.r volt, és ha nem változtatjuk meg, az is marad. Az viszont nem megoldás, hogy egyszerűen visszatérünk a régi rendszerre. ”

A vezérek most abban bíznak, hogy a verseny némileg kárpótolja a drukkereket. Az 58 körös Ausztrál Nagydíj vasárnap - magyar idő szerint - 6 órakor kezdődik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!