TREZOR

Hamarosan olcsóbb lesz a görög nyaralás. Érdemes résen lenni!

Az államcsőd helyzet ellenére özönlenek a turisták Görögországba. A magyarok kedvét sem szegte a válság, nem mondják le a z utakat. Az Apollon Travel értékesítési vezetője szerint még nőtt is a foglalások száma.

A görögországi nyaralásokat szervező Apollon Travel értékesítési vezetője Kiss Péter legalább 3 hete óráról órára követi a görög válsághelyzet eseményeit. Mint mondja, őt is meglepte, hogy az évente 20 ezer utazást bonyolító iroda forgalmára gyakorlatilag nincs hatással Görögország pénzügyi csődhelyzete.

Nincs pánik, süt a nap

„Ijedtség és pánik miatt egyetlen utat sem mondtak le ügyfeleink, sőt inkább fokozott érdeklődést tapasztalunk

a görög nyaralások iránt. Sem a szállással, sem az ellátással, sem az utaztatással nincs gondunk. Utasainkat egyrészt repülőn, másrészt autóbusszal juttatjuk el a nyaralóhelyekre. Az általunk használt légitársaság, a Travel Service járatai semmiképp nem lesznek törölve, mivel a vállalat nem görög tulajdonú. Buszos utaztatásnál az üzemanyag lehetne kérdéses, de a mi buszaink sosem Görögországban, hanem máshol, például Szerbiában vagy Makedóniában tankolnak.”

Árcsökkenés várható a kisebb szigeteken

Kiss Péter szerint a konkurens irodáknál sem tapasztalnak forgalomcsökkenést. „Az Apollon Travel kinti munkatársai ugyanakkor arról számoltak be, hogy a válság berobbanása óta a belföldi turizmus enyhén csökkent, vagyis a görög lakosság egyre inkább lemond a hétvégi tengeri kiruccanásokról. Ez a forgalomcsökkenés elsősorban a kisebb szigeteket érinti, így könnyen meglehet, hogy ezeken a helyeken előbb-utóbb olcsóbban is meg lehet majd elcsípni a szállásokat. Néhány héten belül érdemes lesz majd figyelni a last minute szállásajánlatokat. Ezzel kapcsolatban kihangsúlyoznám, hogy ez a lehetőség kizárólag helyben lesz reális, mi valószínűleg nem tudunk majd ilyet kínálni, mivel minden utunk elkelt.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?