Rubint Réka önbecsülést adott a duci lánynak: Laura 45 kilót fogyott

Íme, a bizonyíték, hogy egy duciságába belekeseredett, lelkileg elgyengült, boldogtalan nõ sorsa is megfordulhat! Varázsütés persze nincs: a változást akarni kell, igazán akarni. Legalább annyira, mint Laura!

Történetünk szereplője egész kisgyerekkora óta duci volt, de mindig azzal védekezett, hogy genetikai okok miatt képtelen lefogyni, túlsúlyát örökölte. Valójában ezzel magának is füllentett, ráadásul közben mindent megtett azért, hogy egészségtelenül éljen és túlsúlyos legyen - de ez mondhatni természetes volt Banán, abban a kicsi faluban, ahol Laura felnőtt.

 Rakódtak rám a kilók, s csak tűrtem

„.Tesiből felmentésem volt, utáltam mozogni. Rakódtak rám a kilók, én megadóan tűrtem. Mire 24 éves lettem, 120 kg volt a súlyom. Semmi önbizalmam nem volt, naphosszat tespedtem a fotelban. Kívülről nézve úgy tűnhetett, beletörődtem a sorsomba, elfogadtam, hogy ilyen vagyok és ilyen is maradok. De nem így volt. Rettenetesen bántott a dolog – emlékszik vissza Laura. - Fájt, hogy az emberek kibeszélnek, mutogatnak rám. A legrosszabb pedig az volt, hogy nem tudtam úgy öltözködni, mint a csinos lányok.

Egyik nap a buszon mellém ült egy férfi, majd odabökte, hogy inkább átül egy másik helyre, mert ott jobban elfér. Hát itt telt be az a bizonyos pohár. 

Abban a pillanatban eldöntöttem: elég, nem akarom az életemet zsírbörtönben leélni!”

 

Első lépés: elhagytam a cukrot

„Munkahelyemen egyik kollégám, Anita, Update módszerrel fogyott le. Biztatott, próbáljam meg én is. Utólag elárulom, egyáltalán nem hittem benne. Azt gondoltam, hogy ez az Update-hókuszpókusz ugyanolyan silány módszer, mint  az összes többi. Korábban ugyanis többször próbáltam már lefogyni, de sose sikerült. Végül arra jutottam, semmit sem veszítek azzal, ha belevágok, legföljebb kilókat, ezért megkértem Anitát, hogy segítsen. Az életmódváltást ugyanazzal kezdtem, mint az összes fogyni vágyó ember. Kivontam az étrendemből a cukrot és a lisztet, ezeket édesítőre és szénhidrát-csökkentett lisztre cseréltem. Azóta szénhidrátot kizárólag délelőtt engedek magamnak, délután inkább fehérjét eszem. A köretekkel ugyanez a helyzet. A hagyományos tésztákat, a nokedlit rég elfelejtettem, helyettük salátát,zöldséget és olykor barna rizst eszem.”

 

Bármibe kerül is, küzdeni fogok!

Laura eleinte gyakran mérte magát, de jó darabig nem jöttek az eredmények. „El is keseredtem, ráadásul voltak, akik lemondóan legyintettek rám, hogy úgyse fogyok le. Ennek ellenére nem adtam fel. Sőt, azt mondtam, bármibe kerül, küzdök és bebizonyítom hogy igenis meg tudom csinálni!

Néhány hét kihagyás után, amikor újra mérlegre álltam, a kijelző azt mutatta, hogy csökkent a súlyom! Alig hittem el! Ez a tény hatalmas löketet adott a továbbiakhoz. Elkezdtem az otthoni edzést, futottam és Réka DVD-ire tornáztam. Talán 20 percet se bírtam, ennek ellenére megszerettem a mozgást! Hamarosan elmerészkedtem egy Alakreform órára is. 90 perces kemény menet volt, és imádtam minden percét!”

Napról napra többre vagyok képes

Laurának ma már konditerem bérlete van, és a határait feszegeti, ha edzésről van szó. „Jobb akarok lenni azoknál, akik csak sajnáltatják magukat! És jobb is leszek! Ma már tudom, hogy bármit el tudok érni, csak küzdeni és harcolni kell érte! Ha kitartóan küzdök, az eredmény nem marad el!

Ma már nem az a kérdés számomra, hogy melyik sorozatot nézzem meg a tévében, hanem az, hogy mennyi időt tudok a konditeremben tölteni.

Imádok ott lenni, imádom csinálni, és imádom, hogy napról napra többre vagyok képes. Büszke vagyok arra, hogy mertem nagyot álmodni! Nehéz volt végigcsinálni ezt a 3 évet, de az az eredményt, a  -45 kilót senki nem veheti el tőlem, mert ezért én dolgoztam meg! És érdekes… akik annak idején azt mondták, hogy úgyse fogyok le, most sorra jönnek oda hozzám, és kérdezgetik, hogyan csináltam… És még nincs vége!

Tudom, hogy nagyon sokat kell fogynom, mivel ahhoz, amit szeretnék, nagyon jó alak kell. Álmom az, hogy elvégezzek egy aerobik edző tanfolyamot. Annyira megszeretettem a sportot, hogy aerobik edző szeretnék lenni! Köszönök mindent!" - nyilatkozta Laura és beváltotta ígéretét. Ma már edzőként tevékenykedik és rendszeresen jelentkezik életmód tanácsokkal a közösségi oldalon, hogy ilyen módon is segítsen túlsúlyos sorstársain.

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban és melltartóban menekült a szerető, a megcsalt nő meg kergette - videó

origo.hu

Megrázó felvételek Kárpátaljáról: magyar óvodások a légiriadóra ébrednek fel

borsonline.hu

Kiadták a riasztás: kegyetlen vihar csap le az országra

vg.hu

Orbán Balázs ismét üzent az értetlenkedő svéd kormánynak

ripost.hu

Sokkot kapott a 12 éves szegedi lány, a villamoson akarta elrabolni egy férfi

origo.hu

Majka felesége intim dolgokat árult el a házasságukról

mindmegette.hu

9 finom és egyszerű előétel, mielőtt a húsvéti sonkát felszeled

ripost.hu

Benedek Miklós titkolja, milyen rejtélyes betegség támadta meg a szervezetét – „Néha fulladozom, fáj a lábam”

ripost.hu

Bulgária nem küld fegyvereket Ukrajnának

ripost.hu

Párbaj a Sztárban Sztárban: Sipos Tomi elárulta, milyen Oláh Ibolya valójában

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-