SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Buster

Létrehozva: 2023.11.12.
Módosítva: 2023.11.12.

Hajdú Péter háborút hirdet a netes csalók ellen

Eddig és ne tovább! Mondja Hajdú Péter, aki most a jog teljes erejével felveszi a harcot azon kamuportálok ellen, amik az ő nevével és fotójával reklámoznak termékeket.

Sokáig, nagyon sokáig lehetetlennek tűnt elkapni az úgynevezett cyber bűnözőket, akik áloldalakat üzemeltetve szedik a jóhiszeműség sápját. Gyakran híres emberek arcmását is felhasználják a módszeresen kidolgozott átveréshez. Az utóbbi években többször lehetett hallani, hogy például Liptai Claudia,vagy éppen Ábel Anita vette fel a kesztyűt velük szemben, de olyanra eddig még nem igazán volt példa, hogy bárkinek sikerült felkutatnia a szerverek közt ugráló weboldalak „gazdáit”.

hajdú péter
Hajdú Péter komoly lépésre szánta el magát (Fotó: YouTube)

Ez valami olyasmi, ami mellett nem szabad elmenni”

Mostantól azonban gyökeresen megváltoznak a dolgok, hiszen a hatóságok kiemelten kezelik ezeket az ügyeket. Jól jön ez a tény Hajdú Péternek, akinél éppen most telt be a pohár. Pénteken egy dühös posztban osztotta meg követőivel, hogy potencianövelőt és még ezt-azt reklámoznak a nevével és arcmásával. A Ripost megkereste a műsorvezetőt, aki kész haditervvel állt elő és bízik benne, hogy a harcban nem lesz egyedül. Arra kéri a hozzá hasonlóan csalásba kevert hírességeket, hogy ők is lépjenek és vegyék össztűz alá a nem ritkán nemzetközi internetes bűnszervezeteket. „Az, hogy mélységesen fel vagyok háborodva, nem is pontos.”

Ez annál jóval több! Nem csak arról szól, hogy visszaélnek a nevemmel és a fotómmal, de kamu, ergo veszélyes készítményeket adnak el potencianövelőként, vagy ízulti gyulladásra hatásos tablettaként.

Megtanultam a Puzsér perekből, hogy feleslegesen nem indítok eljárásokat, hiszen a bíróságok így is leterheltek. De ez valami olyasmi, ami mellett nem szabad tovább elmenni azzal, hogy úgysem történik semmi, vagy sosem lesznek meg az elkövetők” - kezdte Péter, aki már egyeztetett is ügyvédjével, aki biztosította arról, hogy megváltoztak a jogi játékszabályok és új lehetőségek nyíltak a hatóságok számára, vagyis jó eséllyel meglesznek az elkövetők.

Mi van, ha…?”

„Kicsit, vagyis inkább elég alaposan beleástam magam a témába és felkerestem dr. Zsludov Pétert, akivel abban maradtunk, hogy már a hétvégén beadjuk a keresetet, polgári és büntető eljárást is indítunk, hiszen ez már bűncselekmény is. Bele sem merek gondolni abba, hogy mik lehetnek egy-egy ilyen készítményben. Jobb esetben csak simán hatástalan egy ilyen kapszula, vagy tabletta, de mi van, ha...” - harapta el a mondat végét dühösen Hajdú, aki szeretné, ha a többi sértett és esetleg a károsultak is felvennék a kesztyűt. „Ennek a jelenségnek egyszer és mindenkorra véget kell vetni és az ügyvéd úr szerint erre már meg is teremtették a megfelelő jogi környezetet. Lefordítva, ma már nem annyira elkaphatatlanok ezek az internetre specializálódott bűnözök. Egyébként láttam hasonló „cikket” Lengyelországban és Szlovákiában is, és ott is egy-egy ismert emberre húzták rá a csalást. Innen is üzenem mindenkinek, hogy ne üljenek fel ezeknek a portáloknak és soha ne rendeljenek semmit, olyan oldalról, aminek a webcíme valami egyértelmű butaság. Már az gyanús lehet, ha nem pont hu-ra végződik” - hívta fel a figyelmet Hajdú Péter

bíró, bíróság, ügyészség, tárgyalás, ítélet
Szorul  a hurok a cyber bűnözők nyaka körül (Fotó: Unsplash.com)

Egyszerűbb lesz a nyomukra akadni”

Lapunk elérte a műsorvezető ügyvédjét, aki megerősítette, minden eszközzel megpróbálják felelősségre vonni a netes bűnözőket. „A netes bűnszervezetek szinte kivétel nélkül külföldi szervereket használnak és bár eddig sem volt lehetetlen, mostantól sokkal egyszerűbb lesz a nyomukra akadni és megtalálni azokat a személyeket, akiket felelősségre lehet vonni.” 

Ha pedig megvannak, akkor indulhat a polgári per, hiszen ügyfelemmel szemben több ponton is megszegik az ide vonatkozó törvényeket.

Az utóbbi időben Magyarországon is komoly hangsúlyt kapott a cyber bűnözés elleni küzdelem a rendőrségnél. Novemberben egy külön csoportot is felállítottak, így jelentősen nőttek a sértettek esélyei. Részünkről már a hétvégén megtesszük a szükséges jogi lépéseket” - fogalmazott dr. Zsludof Péter.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rémisztő fordulat: Németország hazudott, mégis belépne a háborúba?

borsonline.hu

Komoly adósság sújtja Varga Viktort: milliókat bukott az árvíz miatt

mandiner.hu

Magyarország megszállásáról értekeztek Ukrajnában (VIDEÓ)

ripost.hu

Duplán érkezik a boldogság: ennek is örülhet a várandós Kulcsár Edina

hirtv.hu

Vezetnek a kormánypártok a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint

origo.hu

Csókolózós videóban mutatta meg a vőlegényét Sydney van den Bosch

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 1.: az Ikrek szerencsés, a Bak fontos híreket kap

ripost.hu

Sövényből növesztenél kerítést? Ez a 3 növény hozzá a legjobb

life.hu

A stressztől is felborulhat a menstruációs ciklusod ( hirdetés)

she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje ( hirdetés)

ripost.hu

PSG Ogli berágott: „Én tettelek híressé”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

50 éves lett Dobó Kata, mutatjuk a legdögösebb képeit – Galéria

SZTÁRDZSÚSZ

Ebben nem lesz köszönet: Beat ismét beszólt L.L. Juniornak

SZTÁRDZSÚSZ

Nincs több titok! Ezek a magyar hírességek többször is kés alá feküdtek

SZTÁRDZSÚSZ

Luxusautóval akasztotta ki rajongóit L.L. Junior: "A zenéiden nőttem fel, nem is vittem semmire"

SZTÁRDZSÚSZ

Családja jelentette be: elhunyt az éjjel a legendás rendező

SZTÁRDZSÚSZ

Akár négy és fél évre is elítélhetik Mandula Ádámot

SZTÁRDZSÚSZ

Elrettentő példa: ezt tette vezetés közben a csinos influenszer - Fotó