SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Buster

Létrehozva: 2023.10.05.

Hoppá! Politikai pályára készül L.L. Junior?

Rendhagyó beszélgetést rögzítettek a Frizbi TV kamerái. A rapper ugyan még nem áll készen, de hajlandó és szeretne is tanulni…

Bár a rapper célja nem feltétlenül ez volt, de akaratlanul is belefolyt a politikába, amikor szeptember elején több nyílt levelet is posztolt közösségi felületein. Először a miniszterelnököt kérte arra, hogy a kormány tegyen újabb lépéseket annak érdekében, hogy a többségi társadalom és romák közötti ellentétek végleg elsimulhassanak, majd levelet intézett a Mi Hazánk Mozgalom vezetőjéhez, Toroczkai Lászlóhoz is, felszólítva őt, hogy tegyen hathatós lépéseket annak érdekében, hogy pártja és követői ne szítsák tovább a romák és „magyarok” közötti feszültséget. Végezetül pedig „testvéreihez” szólt és ugyanerre kérte a roma polgártársainkat és a roma vezetőket is. Hajdú Péter ennek kapcsán kezdeményezett egy beszélgetést L.L. Junior és Jeszenszky Zsolt újságíró-műsorvezető-véleményvezér között. 

L.L. Junior és Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt szerint Juniornak politizálnia kellene - Fotó: YouTube/Frizbi TV

L.L. Junor: „Meg akartam keresni az okát...”

A két fél végül kedélyes beszélgetésben jutott közös álláspontra szinte minden kérdésben. A Hír TV műsorvezetője pedig egy bolhát is elültetett a rapper fülében azzal, hogy javasolta számára, lépjen ki ma politikai színtérre és próbálja meg nagyban is képviselni a roma társadalom érdekeit. Junior eleinte hevesen tiltakozott az ötlet ellen és egyedi esetnek nevezte a három nyílt levelét, majd átgondolta. 

„Éreztem a felelősségemet, de először is az aggodalmat éreztem, mert láttam bizonyos dolgokat, amik a szőnyeg alá vannak seperve, vagy nincsenek velük eléggé foglalkozva.” 

Láttam, hogy romák mennek üvöltözni egy másik csapathoz a Toroczkai beszéde alatt, ahol skandálták a ”cigánybűnözést

„Félelmet, dühöt és tudatlanságot láttam. Meg akartam keresni az okát, hogy miért mondhatják és mi ennek az alapja. Gondoltam teszek egy próbát. Nem tudtam, hogy ilyen esetekben mi a protokoll, de szerettem volna egy pici felelősségvállalást mutatni az oldalamon” – kezdte a Frizbi TV pénteki adásának felvételén a rapper, akit igazán a gyűlöletbeszéd zavart a fent említett szituációban és csak szerette volna világgá kiáltani véleményét, mely szerint nem minden roma bűnöző. 

L.L. Junior és Jeszenszky Zsolt
L.L. Junior és Jeszenszky Zsolt Hajdú Péter netes műsorában beszélgetett - Fotó: YouTube/Frizbi TV

„Értem, hogy feladatom van...”

Nem is annyira különös módon a beszélgetés elején konszenzus született Jeszy és Junior között, akik végül Hajdú Péter moderálása mellett kimondták, hogy Európában hazánkban a legmagasabb a romák foglalkoztatottsági aránya még úgy is, ha leszámítjuk a közmunka programban dolgozókat és azt is leszögezték, hogy Magyarországon a rasszizmus visszaszorulóban, sőt megszűnőben van. Végül a Hír TV műsorvezetője felszólította a rappert, hogy ha valamit elkezdett, azt fejezze is be, vagyis ne faroljon ki és folytassa a megkezdett utat. Junior erre első nekifutásra egyértelmű nemet mondott. 

„Nem farolok ki, de nincs mit csináljak. Én elvégeztem, amit akartam, nincs már mit tegyek. De ha bármilyen szervezet megkeres, amelyik a romák edukálásával foglalkozik, én nagyon szívesen melléjük állok. Ez a szívügyem és addig majd gyűjtök tapasztalatokat a politikáról. Ugyanakkor nem tervezek politikai babérokra törni. Nem érzem magamat eléggé tapasztaltnak, nem az én szférám. Viszont kezdő, lelkes amatőr vagyok.”

Persze bele lehet tanulni és ehhez nekem még tanulnom is kell. Egyelőre olyan tudáshiányban vagyok, ami miatt egy perc alatt lemosnának. Ugyanakkor értem, hogy nekem ebbe az irányba feladatom van

– mondta a stúdióban a rapper, aki a jelek szerint kész egyfajta politikai útra lépni annak érdekében, hogy hidat képezzen a roma és a többségi társadalom között és erre felhasználja azt a népszerűséget, amit az elmúlt évtizedekben felépített. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

metropol.hu

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 1.: a Szűz hallgasson a megérzéseire, a Bak kapcsolódjon ki

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Chris Hemsworth 9 éves fia nem apának szólítja őt – A színész elárulta, hogy miért

SZTÁRDZSÚSZ

Takáts Tamás: az unokámnak én leszek az első koncertélménye

SZTÁRDZSÚSZ

"Honnan vesz ennyi életerőt?" – G.w.M igazi terminátornak látja a terhes Kulcsár Edinát

SZTÁRDZSÚSZ

„Annyi nevetést hoztál” -Elhunyt a népszerű színész, összetört családja