SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Buster

Létrehozva: 2023.10.05.

Hoppá! Politikai pályára készül L.L. Junior?

Rendhagyó beszélgetést rögzítettek a Frizbi TV kamerái. A rapper ugyan még nem áll készen, de hajlandó és szeretne is tanulni…

Bár a rapper célja nem feltétlenül ez volt, de akaratlanul is belefolyt a politikába, amikor szeptember elején több nyílt levelet is posztolt közösségi felületein. Először a miniszterelnököt kérte arra, hogy a kormány tegyen újabb lépéseket annak érdekében, hogy a többségi társadalom és romák közötti ellentétek végleg elsimulhassanak, majd levelet intézett a Mi Hazánk Mozgalom vezetőjéhez, Toroczkai Lászlóhoz is, felszólítva őt, hogy tegyen hathatós lépéseket annak érdekében, hogy pártja és követői ne szítsák tovább a romák és „magyarok” közötti feszültséget. Végezetül pedig „testvéreihez” szólt és ugyanerre kérte a roma polgártársainkat és a roma vezetőket is. Hajdú Péter ennek kapcsán kezdeményezett egy beszélgetést L.L. Junior és Jeszenszky Zsolt újságíró-műsorvezető-véleményvezér között. 

L.L. Junior és Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt szerint Juniornak politizálnia kellene - Fotó: YouTube/Frizbi TV

L.L. Junor: „Meg akartam keresni az okát...”

A két fél végül kedélyes beszélgetésben jutott közös álláspontra szinte minden kérdésben. A Hír TV műsorvezetője pedig egy bolhát is elültetett a rapper fülében azzal, hogy javasolta számára, lépjen ki ma politikai színtérre és próbálja meg nagyban is képviselni a roma társadalom érdekeit. Junior eleinte hevesen tiltakozott az ötlet ellen és egyedi esetnek nevezte a három nyílt levelét, majd átgondolta. 

„Éreztem a felelősségemet, de először is az aggodalmat éreztem, mert láttam bizonyos dolgokat, amik a szőnyeg alá vannak seperve, vagy nincsenek velük eléggé foglalkozva.” 

Láttam, hogy romák mennek üvöltözni egy másik csapathoz a Toroczkai beszéde alatt, ahol skandálták a ”cigánybűnözést

„Félelmet, dühöt és tudatlanságot láttam. Meg akartam keresni az okát, hogy miért mondhatják és mi ennek az alapja. Gondoltam teszek egy próbát. Nem tudtam, hogy ilyen esetekben mi a protokoll, de szerettem volna egy pici felelősségvállalást mutatni az oldalamon” – kezdte a Frizbi TV pénteki adásának felvételén a rapper, akit igazán a gyűlöletbeszéd zavart a fent említett szituációban és csak szerette volna világgá kiáltani véleményét, mely szerint nem minden roma bűnöző. 

L.L. Junior és Jeszenszky Zsolt
L.L. Junior és Jeszenszky Zsolt Hajdú Péter netes műsorában beszélgetett - Fotó: YouTube/Frizbi TV

„Értem, hogy feladatom van...”

Nem is annyira különös módon a beszélgetés elején konszenzus született Jeszy és Junior között, akik végül Hajdú Péter moderálása mellett kimondták, hogy Európában hazánkban a legmagasabb a romák foglalkoztatottsági aránya még úgy is, ha leszámítjuk a közmunka programban dolgozókat és azt is leszögezték, hogy Magyarországon a rasszizmus visszaszorulóban, sőt megszűnőben van. Végül a Hír TV műsorvezetője felszólította a rappert, hogy ha valamit elkezdett, azt fejezze is be, vagyis ne faroljon ki és folytassa a megkezdett utat. Junior erre első nekifutásra egyértelmű nemet mondott. 

„Nem farolok ki, de nincs mit csináljak. Én elvégeztem, amit akartam, nincs már mit tegyek. De ha bármilyen szervezet megkeres, amelyik a romák edukálásával foglalkozik, én nagyon szívesen melléjük állok. Ez a szívügyem és addig majd gyűjtök tapasztalatokat a politikáról. Ugyanakkor nem tervezek politikai babérokra törni. Nem érzem magamat eléggé tapasztaltnak, nem az én szférám. Viszont kezdő, lelkes amatőr vagyok.”

Persze bele lehet tanulni és ehhez nekem még tanulnom is kell. Egyelőre olyan tudáshiányban vagyok, ami miatt egy perc alatt lemosnának. Ugyanakkor értem, hogy nekem ebbe az irányba feladatom van

– mondta a stúdióban a rapper, aki a jelek szerint kész egyfajta politikai útra lépni annak érdekében, hogy hidat képezzen a roma és a többségi társadalom között és erre felhasználja azt a népszerűséget, amit az elmúlt évtizedekben felépített. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Erre senki nem számított: újabb háború robbanhat ki Oroszország miatt

origo.hu

Meglepő dolog derült ki ifj. Schobert Norbertről - videó

metropol.hu

Retro teszt: induljon a retro nagybevásárlás! Te emlékszel, mi mennyibe került a régi szép időkben?

hirtv.hu

Sajtóklub: Gyurcsány értékelőjének értékelője + videó

metropol.hu

Házassági nehézségeiről vallott Pierce Brosnan

magyarnemzet.hu

Izzott a levegő a stúdióban: Csintalan a földbe döngölte Márki-Zay Péter

origo.hu

Majd két év után lőtt újra gólt, mégsem tud felhőtlenül örülni Schäfer András

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. február 26-március 3.: Különleges hét vár mindenkire

ripost.hu

„Fontolgatom a lehetőségét” – Marco Rossi mellékállást vállalna

ripost.hu

A dögös kamionos Szilvia párjával járja a világot

ripost.hu

Érzi a bajt Katalin hercegné? Egy pillanat alatt megsemmisült

ripost.hu

Ezt kell tenned most az eperpalántával, hogy májusban ontsa majd a gyümölcsöt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

50 éves lett Dobó Kata, mutatjuk a legdögösebb képeit – Galéria

SZTÁRDZSÚSZ

Ebben nem lesz köszönet: Beat ismét beszólt L.L. Juniornak

SZTÁRDZSÚSZ

Nincs több titok! Ezek a magyar hírességek többször is kés alá feküdtek

SZTÁRDZSÚSZ

Luxusautóval akasztotta ki rajongóit L.L. Junior: "A zenéiden nőttem fel, nem is vittem semmire"

SZTÁRDZSÚSZ

Különleges vendég jelent meg Krausz Gábor oldalán a Séfek séfe forgatásán

SZTÁRDZSÚSZ

Érzi a bajt Katalin hercegné? Egy pillanat alatt megsemmisült