SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

1 hónapja

Hatvan éve hunyt el Marilyn Monroe - rejtélyes részletek a díva tragikus haláláról

Vadabbnál vadabb összeesküvés-elméletek keringenek arról a tragikus augusztus 6-ról.

Szerző Ripost

Augusztus 4-én volt 60 éve, hogy roppant tragikus és egyben rejtélyes körülmények között elhunyt minden idők egyik legünnepeltebb szexszimbóluma, Marilyn Monroe, aki talán nem volt a legkiválóbb színésznők egyike, legendás szépsége miatt mégis óriási kultusz övezi mind a mai napig. Halálával kapcsolatban pedig rengeteg összeesküvés-elmélet látott napvilágot, hiszen még most sem lehet pontosan tudni, mi történt azon a tragikus éjszakán.

HOW TO MARRY A MILLIONAIRE
Fotó: Entertainment Pictures / Northfoto

Ami biztos: Marilyn Monroe 1962 augusztus 4-én éjjel hunyta le örökre a szemét a kaliforniai Brentwoodban, holttesttét a házvezetőnője, Eunice Murray fedezte fel, ám a nyomozás során ő is megváltoztatta a vallomását, ezzel eleve rejtélyessé téve az ügyet.

A hivatalos verzió szerint a borderline személyiségzavarral küzdő színésznő öngyilkos lett, ám könnyen lehet, hogy ennél sokkal árnyaltabb a kép. Monroe ugyanis egyáltalán nem volt öngyilkos hangulatban a tragédia idején. A pszichiáterével, John Minerrel folytatott levelezéséből például az derül ki, hogy nagy tervei vannak a jövőre nézve, magánéletileg és szakmailag egyaránt, már ez sem utalt arra, hogy önkezével véget akart volna vetni az életének.

GENTLEMEN PREFER BLONDES
Fotó: Entertainment Pictures / Northfoto

Az is érdekes, hogy a már említett bejárónő, Eunice Murray megváltoztatta eredeti vallomását, melyben azt mondta, valamivel éjfél utánra (12 óra 30 percre) teszi a halál beálltát, mondván, ekkor,még fényt látott kiszűrődni Monroe ajtaja alatt, bekopogott, majd miután nem kapott választ, hívta a színésznő egyik orvosát, Dr. Ralph Greensont. Később ez a vallomás jelentősen módosult, már hajnali 3 órára tette ugyanezt a történetet. Amikor Jack Clemmons őrmester a helyszínre érkezett, látta, amint a házvezetőnő Marilyn Monroe szobáját takarítja és mossa a lepedőt.

Egy másik elmélet szerint Monroe-t baleset érte. Ennek alapja, hogy a színésznőnek két orvosa is volt, és mindketten megpróbálták lehozni a Nembutal nevű nyugtatóról, klórhidrát segítségével. A hívők szerint könnyen előfordulhatott, hogy Dr. Ralph Greenson nem tudta, hogy nap közben a színésznő már szedett Nembutalt, így rosszul adagolta neki a gyógyszert, ami tragédiához vezetett.

HOW TO MARRY A MILLIONAIRE
Fotó: Entertainment Pictures / Northfoto

Egy másik teória szerint a CIA keze van a dologban. Marilyn Monroe-nak ugyanis viszonya volt John F. Kennedy elnökkel (és valószínűleg annak öccsével, Roberttel is) és azt tervezte, hogy nyilvánosságra hozza a részleteket – legalábbis ezen elmélet hívei szerint. Márpedig Marilyn sokat tudott az elnökről: félrelépéseit, és más, talán kellemetlen ügyekről is tudomása lehetett. 

Olyan elmélet is létezik, hogy a maffia áll a színésznő halálának hátterében. Méghozzá azért, mert a bűnözők így akarta büntetni a Kennedy-családot a szervezett bűnözés elleni hadjárat miatt. 

Bármi is az igazság, már semmi sem vissza az utánozhatatlan Marilynt, aki napjainkban már 96 éves lenne, és akit soha nem fogunk elfelejteni.

 

 

 

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!