Létrehozva: 2022.05.18.

Meggyógyult súlyos rákbetegségéből a magyar legenda

Öt év, megannyi kórházi kezelés, műtét, őssejtbeültetés után a Karthago együttes legendás billentyűse végre teljes szívvel meri kijelenteni, meggyógyult súlyos rákbetegségéből. Gidófalvy Attila most a 70. születésnapjára készül, és egy pillanatra sem akar megállni.

Szerző Ripost

A Karthago zenekar már töretlenül, 43 éve ugyanazokkal a tagokkal lép színpadra, és ebbe az sem rondított bele, hogy a zenekar billentyűse hihetetlenül komoly egészségügyi problémákkal küzdött az elmúlt években. 

 

„Most már biztos, hogy megmaradok” 

„Miután befeküdtem, néhány nappal később már a műtőasztalon voltam. Hála az égnek, minden jól sikerült! Dr. Gopcsa László főorvosnak, őssejtspecialistának és csapatának köszönöm a törődést, de Szeifert György professzornak és dr. Rosta Andrásnak is, nélkülük talán már nem is élnék, úgyhogy hálával tartozom nekik. Nemrég kaptam kézhez a legfrissebb leleteimet, amelyek csodálatosak, úgyhogy most már biztos, hogy megmaradok" – nyilatkozta korábban a zenész, akinek akkoriban védjegyévé vált bajusza is kihullott a kemoterápiás kezelésektől. A bajusz azonban visszanőtt és Gidófalvy öt  évvel a történtek után végre most már orvosi értelemben is ki meri jelenti: meggyógyult.

Fotó: Bors

„Csoda, ami történt”

„Megterhelő volt nekem nagyon a műtétem időszaka" – kezdte a Borsnak Gidófalvy Attila. 

„Egyszerre minden megtámadta a testemet, ami valaha megtámadhatta. Szerencsére megtörtént az őssejtbeültetésem, és fontosnak tartom azért megjegyezni, hogy a sajátomat kaptam. Ebből is látszik, hogy bármi is történjen, a szervezetem és a testem hihetetlenül erős" – jelentette ki a zenész, aki biztosította a rajongókat arról, hogy senkinek nem kell aggódnia érte, mivel havonta megvizsgálják és teljesen tünetmentessé vált az elmúlt évek során. 

„Csodával határos, ami velem történt. Amilyen nehézségeim voltak a kezelések elején, most mintha újjászülettem volna. Most leszek 70 éves, és szeretném ezt majd egy nagyszabású bulival megünnepelni, amiről még biztosan hallanak az emberek augusztus előtt" – fogalmazott boldogan és pozitívan a Karthago tagja, akit május 27-én újra láthatnak az emberek a színpadon.

Fotó: Fejér Bálint / Bors

Visszatér a KGB 

Gidófalvy Attila egy barátja és kollégája, Kiss Zoltán Zéro is alig várja már zenésztársa visszatértét, és szerinte ez az alkalom egy nagyon fontos pillanat számukra: 

„Gidó a járvány miatt nem tudott eddig csatlakozni, mert súlyos betegsége után nem kockáztathatott. Most végre újra itt lehet velem a színpadon a KGB (Kiss-Gidófalvy Band) színeiben" – mesélte a Borsnak Zéro, a Karthago basszusgitárosa, aki arról is beszélt, hogy a közönség is hőn áhítva várja vissza Attilát. 

„Nagyon sokszor kérdezték és mondták már, hogy ideje lenne, hogy a Gidófalvy is ott legyen velem a színpadon, és ezt én is így gondolom. Nem tudom elmondani, mekkora öröm, hogy egy ilyen borzasztóan nehéz két év után újra itt van az alkalom, hogy ketten zenélhessünk a nagyérdeműnek" – tette hozzá a Karthago basszusgitárosa.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Spanyolroszág döbbenetes háborús lépése

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

hirtv.hu

Gyermekvédelmi tüntetésre hívta követőit Magyar Péter + videó

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Megint új autóban látták a TV2 kőgazdag sztárját

SZTÁRDZSÚSZ

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

SZTÁRDZSÚSZ

Young G Béci új eszközt vetett be családja védelmére

SZTÁRDZSÚSZ

"Háromszor sírtam" – Till Attila visszatért, lett egy új testvére