Létrehozva: 2022.02.21.
Módosítva: 2022.02.21.

A hírnév még nem garantálja a sikert: sztárok, akik éttermet nyitottak

A hírességek népszerűségüket meglovagolva igyekeznek betörni a vendéglátóiparba is. Van aki hajléktalanokat, és van, aki a felső tízezert célozta meg éttermével.

Szerző ripost

Vannak olyan celebek, akik nem elégszenek meg azzal, hogy híresek lettek és dől hozzájuk a pénz a szórakoztatóiparból vagy éppen a profi sportból. Üzleti babérokra is szeretnének törni. Azonban egy jól működő étteremhez, vagy akár étteremlánchoz nem vezet kikövezett út csak azért , mert egy híres ember vág neki. 

Kásás Tamás

Kásás Tamás étterme, a Tommy di Napoli 2014 májusában nyílt meg Budán, a Komjádi uszoda mellett. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó édesapja révén sok évet töltött Szicíliában, ezért szíve csücske az olasz konyha. Régi álma vált valóra, amikor megnyithatta éttermét. Kásás Tamás kedvenc nápolyi ételei mellett a tradicionális itáliai fogások is megkóstolhatók az étteremben. A vendéglátó helyiség megnyitásának idején a NAV indított pár eljárást az üzlet ellen, de 2018-ra mindent sikerült rendezni, olyannyira, hogy a Tommy di Napoli ma is üzemel.

Fotó: Grnák László

Hajdú Péter

Hajdú Péter Törökbálinton nyitotta meg éttermét. A Like Bisztró és Pizzériában házias ételeket és pizzákat fogyaszthatunk. A Frizbi sztárjának bőven voltak nehézségei az éttermével kapcsolatban. 2018-ban valószínűleg irigyei megpróbálták felgyújtani az éttermét, ami miatt több milliós kára keletkezett a tulajdonosnak. Majd sorra mondtak fel alkalmazottjai és nagy emberhiányba került a műsorvezető, de úgy tűnik Péternek sikerült áthidalnia a nehézségeket, mert a Like Bisztró és Pizzéria ma is várja kedves vendégeit.

Fotó: Móricz István

Justin Timberlake

Justin Timberlake 2007-ben nyitotta meg Southern Hospitality BBQ éttermét New Yorkban. A vendéglő indulásának kezdetén volt némi problémája az étterem manegerekkel. Többen is panaszkodtak, hogy koszos a hely, ezért Justin leváltotta őket és azóta makulátlanul működik a hely. Az előkelő grill étterem nem csak a barbecue szerelmeseit hivatott megszólítani, hanem azokat a vásárlókat is, akik igyekeznek távol maradni a szénhidrátoktól, vagy paleo esetleg gluténmentes diétát tartanak.

Robert De Niro 

Robert De Niro 1994-ben alapította meg az első Nobu nevű helyet.

A színész barátjával, Nobu séffel indította el az üzletet, ahol tengeri herkentyűket, és japán ételkülönlegességeket lehet fogyasztani. A friss, gurmé falatoknak elég borsos ára van, így inkább a felső tízezernek főznek. A sikerre való tekintettel 2009-ben létrehozták életmód-márkájukat, a Nobu Hospitality-t is.

Kanye West 

A Fatburger története 73 évre nyúlik vissza. A gyorsétteremlánc olyan rapperek körében volt felkapott, mint Ice Cube és Notorious BIG. Kanye West 2007-ben aláírt 10 franchise-helyszínt, és 2009-re sikerült kettőt elindítania.

-A zene az alapja mindennek, amit Kanye csinál, de nem akarja, hogy csak zenészként határozzák meg. Ő tényleg egy tervező. Ő tervezi a zenei alapjait, a rapjeit, a turné minden aspektusát. Olyan üzleteket akar kötni, amelyekben ujjlenyomatai láthatók a terméken- mondta Gee Roberson, Kanye menedzsere az Essence-nek.

Eva Longoria 

Eva Longoria 2012-ben nyitotta meg Las Vegas-i éttermét, a SHe-t.

-Egy találkahelyet szeretnénk a hölgyeknek, akik munka után trécselnének egyet. Szó sincs arról, hogy a férfiakat negatív diszkrimináció érné, egyszerűen csak a nőket tesszük az első és az egyetlen helyre. Hölgyektől hölgyeknek, hiszen az összes alkalmazott nőnemű. Mielőtt bárki arra gondolna, hogy ez egy melegbár, cáfolnom kell. Célunk egy kellemes közösségi találkozóhely megteremtése volt- nyilatkozott a tulajdonos az étterem kapcsán, írj a style.hu.

Azonban az étterem pár év múlva becsődölt és bezárta kapuit. A született feleségek sztárja nemrég újra nyitott egy éttermet, ezúttal Hollywoodban, Biso néven. Todd English sztárséf irányítása mellett  nagyszerű sztékeket és latin-amerikai ételeket szolgálnak fel. 

Bon Jovi

Bon Jovi 2006-ban nyitotta meg jótékonysági éttermét Philadelphiában.  A Soul Kitchen nevű hely, tulajdonképpen egy "ingyenkonyha" rászorulóknak, ahol bárki betérhet és elfogyaszthatja ételét, amiért annyit fizet, amennyit tud. A hajléktalanok ingyen étkezhetnek az étteremben. A kezdeményezést számos világcég is támogatja.

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rettegnek a románok, szerintük a NATO őrült terve elpusztíthatja az országot

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

vg.hu

Brutális dróntámadás érte Odesszát – videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

hirtv.hu

Závecz: kockázatos lenne a Fidesznek visszaléptetni Szentkirályi Alexandrát

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

SZTÁRDZSÚSZ

Hihetetlen részleteket mesélt Rubint Réka és Schobert Norbi életük nagy pillanatáról

SZTÁRDZSÚSZ

Schumacher Vanda egyetlen fotóval vágta el magát a rajongóknál

SZTÁRDZSÚSZ

„Új élet” - Ez ad erőt a rákbeteg Katalin hercegnének, így gyógyul