Létrehozva: 2021.12.26.

Csendes csodák: most bárki együtt karácsonyozhat a Kossuth-díjas művésznővel – Videó

A Kossuth-díjas színművésznő különleges esttel készült a költészet szerelmeseinek. A Csendes csodák című film a Versünnep YouTube csatornáján látható.

Különleges ünnepi meglepetéssel készült a Versünnep Alapítvány és Hűvösvölgyi Ildikó a költészet szerelmeseinek karácsonyra.

December 25-én debütált a Versünnep YouTube csatornáján a Csendes csodák című film, amely a Kossuth-díjas színművésznő estje alapján készült.

Fotó: YouTube

A Versünnep Pódium legújabb filmje, a Csendes csodák bemutatóját a karácsonyi és a két ünnep közötti időszakra időzítették. A Versünnep Pódium sorozat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően, azzal a céllal jött létre, hogy kiemelkedő verses esteket filmesítsenek meg és tegyenek ingyenesen elérhetővé a nagyközönség számára. Az alapítvány abban bízik, hogy a filmek kiváló kiegészítői lehetnek az irodalomóráknak is.

A Csendes csodák című filmben a két világháború közötti erdélyi magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakja, Reményik Sándor versei szólalnak meg Hüvösvölgyi Ildikó előadásában, Csáki András gitárművész közreműködésével.

„A címadó Csendes csodák Reményik egyik legszebb verse. Arra tanít bennünket, hogy éljünk figyelmesen, próbáljuk megtalálni az élet apró dolgaiban is az örömöt, és közben mindig egy picit fölfelé nézzünk... 2000-ben találkoztam először a nagy „Erdélyi Költőfejedelem” lírájával, az összegyűjtött verseket mindjárt meg is vettem a férjemnek karácsonyra, hogy aztán én olvashassam... Rögtön éreztem, hogy ehhez az emberhez közöm van. Egy éven keresztül nézegettem a verseket, míg végül megszületett a versfüzérekből összeálló est. Természetesen ez az én válogatásom, a teljesség igénye nélkül, de kirajzolódik így is Reményik magányos, tűnődő, szüntelenül önmagát elemző és gyötrő, keresztény szellemiségű férfi-lírája. Gyönyörű versek a természetről, hazaszeretetről, az emberiség iránt érzett örökös aggodalomról és az Isten utáni szüntelen vágyódásról. Csak a szerelmi líra hiányzik, mivel én nő vagyok” – mesélte a színésznő, aki az utóbbi közel két évtizedben az ország számos pontján hatalmas sikert aratott az estjével.

„A műsornak szomorú apropója is van; a videón látható erdélyi terítős asztalon egy virágcsokor látható, amit egy kedves Kati nevű szomszéd virágosnő készített nekem a saját kertjéből. Akkor még nem tudhattuk, hogy ez lesz az utolsó csokor, amit életében megköt, ugyanis a koronavírus elvitte őt. Akárhányszor megnéztem a vágás alatt a felvételt, mindig eszembe jutott ez a nagyszerű asszony és az, amit ezzel a pár szál virággal hozzáadott ehhez a filmhez” – mesélte Hűvösvölgyi Ildikó.

A film debütálásának időpontja nem véletlen, ugyanis a művésznő szerint az ünnepek alatt a családi együttlét és hitünk megerősítése mellett, érdemes picit megállnunk és Reményik költészetén keresztül elgondolkodnunk az életünk nagy kérdésein.

„Művei megerősítik a hitünket, a család és a házasság egységét. Jómagam 45 éve kötöttem házasságot a férjemmel és mondhatom, hogy a világ legcsodálatosabb egysége a házasság szentsége. (...) A családunkban az utóbbi években mi lettünk a központ és a sógornőmék. Sajnos minden megváltozott a Covid miatt; tavaly a lányaimmal és Bence unokámmal komolyan vettük a veszélyt, dacára annak, hogy itt laknak a szomszédban. Tesztelés után karácsonyoztunk csak együtt. Most is figyelünk, mert a veszély itt van, ezért igyekszem óvni a környezetemet, a családomat. Idén a kisebbik lányom, a színésznő Kisfaludy Zsófi nem lesz velünk, mert Kölnben turnézik a Szépség és a Szörnyeteggel, így most csak szűk családi körben ünneplünk, a többiekkel meg videón keresztül karácsonyozunk. Az ünnepléshez nálunk mindig hozzátartozott a templom és a temető. Úrvacsorázunk a templomban, másnap meg közösen elmegyünk a temetőbe a szeretteink sírjához” – mesélte a színésznő.

A Csendes csodák a Versünnep YouTube csatornáján tekinthető meg.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

metropol.hu

A Házasság első látásra sztárja vallomást tett

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. február 29.: grátisz ez a nap

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

SZTÁRDZSÚSZ

„Ez a rész sokkal rosszabb, mint maga a műtéti fájdalom” - a Kőgazdag Fiatalok sztárja a felépüléséről vallott