Rétvári Bence: a szigorításoknak köszönhetően ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint a baloldali kormány idején

INSIDER
Létrehozva: 2021.10.07.

„Biztatgatnak, hogy jobb lesz, de ebben nem hiszek„ – komoly döntést hozott Rózsa György

Rózsa György ma ünnepli 74. életévét. A júliusban történt combnyaktörése után az idei évforduló egy új élet kezdetét jelenti számára, mégis úgy érzi, már sosem lesz a régi az eddig megszokott élete. Komoly döntést hozott.

Rózsa György tavaly nyáron combnyaktörése miatt műtéten esett át, és úgy érzi, már soha nem lesz a régi. Korábban tervezte, hogy megválik szeretett otthonától, az élet viszont felgyorsította döntésében.

Fotó: Bors

„Mindig is intenzív, aktív életet éltem, hiányzik és lelkileg megvisel ez a változás. Azt mondják, nem látszódik a mozgásomon, de már nem vagyok olyan fürge, mint korábban. Valamennyi részét feladtam az eddigi életemnek, de nem az egészet. A lányomnak is mindig azt szoktam mondani: küzdjél! Most magamnak is ezt fújom„ – kezdte a Borsnak. „53 éves koromig, amíg Évi, a feleségem meg nem halt, patakzó életem volt. Azt nem állítom, hogy nem voltak gondjaim, problémáim, szomorúságaim, de folyamatosan jöttek a sikerek, jól ment a szakmám, a közönség elismert, én voltam az ország Rózsa Gyurija. Azt hittem, hogy örökös győztes vagyok. Aztán a feleségem elvesztésével rájöttem, hogy nem így van. Vannak olyan erők, amik simán az út szélére állítanak. Nehéz volt felállni, de ott mégsem vesztettem el azt a fajta fiatalságot, amit most. Tudtam, hogy a lányom miatt nem lehetek egy vén krampusz, mert Csilla még csak 16-17 éves volt, megszokta, hogy az édesapja egy életvidám férfi, viszont a balesetem után neki kellett gondoskodnia rólam” – mesélte a tévés.

Az igazi váltás most nyáron jött el számára. A betegség miatt hetekig a nappaliba kényszerült, ahová lánya egy speciális kórházi ágyat állíttatott be, hogy megkönnyítse az életét. Most viszont eljött az ideje, hogy visszaköltözözzön a régi szobájába, ám kiderült, a lépcsőzés komoly nehézséget jelent számára.

Fotó: Bors

„Október 19-én viszik el az ágyat. Már tudok lépcsőzni, de csak lassan, és egyáltalán nem kellemes. Ha terhelem a bal lábamat, fáj a térdem és a bokám is… A garázsba muszáj lemennem, és az emeletre is valahogy fel kell jutnom. Ez gyorsította fel azt a döntésemet, amit már évek óta fontolgatok, ahogy 75 körül leszek, eladom, kiadom a házamat, és veszek vagy bérlek egy egyszintes lakást. Jövő ta­vasszal meg kell ejtenem. Olyan egyszerűnek tűnő dolgok is nehezebben mennek, mint például a kertünkben lévő medencébe a ki-bejutás. Huszonöt évvel ezelőtt költöztünk ide, rá négy évre ment el a feleségem. Amióta nincs Évi, nem különösebben ragaszkodom az ingatlanhoz. A lányom is elköltözött, nagy lett egymagamnak. De nem szomorkodom„ – mesélte őszintén.

Rózsa György balesete miatt azt is belátja, olyan dolgokról is le kell mondania, amik korábban az életet jelentették.

„Mentek az évek, de sosem éreztem, hogy egy öregember lennék. A 74. évem pont ettől lesz kicsit szomorkásabb emlék. Nem egyszerűen arról van szó, hogy egy évvel idősebb lettem, hanem ez egy új élet kezdete, és nem önszántamból. Kicsit sántikálok, biztatgatnak, hogy jobb lesz, de ebben nem hiszek. Azok a dolgok, amiket eddig nagyon szerettem, valószínűleg kiesnek az életemből. A hatalmas sétákról, nagy bolyongásokról, a külföldi utazásokról le kell mondanom. Még nem próbáltam ki, hogy mennyit bírok egyhuzamban vezetni, bár visszaültem az autóba, de csak rövidebb távokat mentem a városban” – fűzte hozzá.

Fotó: Bors

A történtek ellenére mégis próbál mosolyogni, és bár nem tervez hatalmas ünneplést, van, ami kihagyhatatlan év­fordulója alkalmából.

„Csillával hétvégére beszéltünk meg egy közös ebédet. Amióta megszületett a kisunokám, egy kérésem van, ne vegyenek nekem semmit, inkább lepjenek meg egy fotóalbummal vagy egy bekeretezett képpel, amin ők vannak rajta. Nekem ez a legnagyobb ajándék. Évek óta hagyomány, hogy ilyenkor meghívom a barátaimat, beszélgetünk, nevetgélünk. Nagyobb ünneplést talán jövő­re, a 75. életévemnél tartunk, de ezen még ráérünk gondolkodni.„

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megvan a gyógymód a legsúlyosabb rákbetegségekre

origo.hu

Európa elpusztulhat emiatt a drámai háborús döntés miatt

borsonline.hu

Összetört a Forrest Gump sztárja: elvesztette mindössze 33 éves fiát

hirtv.hu

Felfüggesztette Gurmai Zita mentelmi jogát az Országgyűlés

ripost.hu

Gyászol Koltai Róbert: „Még fel sem tudtam fogni”

magyarnemzet.hu

Meglepő bejelentést tett Orbán Viktor: Alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat

origo.hu

Az ukrán hadsereg az összeomlás szélén

mindmegette.hu

Te is gyakran felébredsz? Akkor ez a 3 gyümölcs segíthet, hogy nyugodtan aludj éjjel

life.hu

A tartós megoldás: a hüvelyflóra regenerálása a mindennapokban (hirdetés)

origo.hu

Így válasszunk műfüvet! Közel 40 százalékkal nőtt a műpázsitot választók száma ( hirdetés)

origo.hu

Ártatlanul hurcolták meg: szabadon engedték a lengyelek a késelés miatt őrizetbe vett magyart

ripost.hu

„Bárcsak kevesebbet nyertem volna” – megszólalt a lottónyertes

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

50 éves lett Dobó Kata, mutatjuk a legdögösebb képeit – Galéria

SZTÁRDZSÚSZ

Ebben nem lesz köszönet: Beat ismét beszólt L.L. Juniornak

SZTÁRDZSÚSZ

Nincs több titok! Ezek a magyar hírességek többször is kés alá feküdtek

SZTÁRDZSÚSZ

Luxusautóval akasztotta ki rajongóit L.L. Junior: "A zenéiden nőttem fel, nem is vittem semmire"

SZTÁRDZSÚSZ

Felnőttkori szerelméről mesélt Béres Alexandra

SZTÁRDZSÚSZ

Fásy Zsüliett 50 kilót fogyott, elképesztő az átalakulás

SZTÁRDZSÚSZ

"Fogyni nem lehet tőle" – szakértővel lepleztük le Berki Mazsi új fogyókúrás módszerét

SZTÁRDZSÚSZ

Köllő Babett végre újra találkozhatott rég nem látott édesanyjával