Hajas és Zsidró ötletét másolja Európa

A vészhelyzetben fogadott ígéret a járvány csendesedésével valósággá vált. Hajas László és csapata elkezdte az orvosok, ápolók, asszisztensek szépítését. Sőt a magyar ötletet a világ több részén le is másolták.

Hajas László mesterfodrász fejéből már a koronavírus-járvány kitörése után pár nappal kipattant az ötlet.

„Március 14-e volt, amikor a kollégáimmal megbeszéltük, hogy mi lesz addig, amíg zárva kell tartanunk a kormányrendelet alapján. Ott vetettem fel, hogy amint lehetőség lesz rá, valahogy meg kel­le­ne hálálnunk a mindennapok hőseinek azt a hihetetlen bátorságot és önfeláldozást, amit a saját egészségük vagy akár az életük árán fognak tanúsítani” – magyarázta a Borsnak Hajas, aki másnap megalapította a Szépítsd a dokit Facebook-csoportot, és igazán nagylelkű felajánlást tett a most már több mint 4500 tagot számláló társaságba.

A sztárfodrászok ingyen készítenek frizurát az orvosoknak, nôvéreknek, ápolóknak, azaz a járvány hôseinek

– Kezdetben 100 egészségügyi dolgozó jelentkezését vártuk, de sokan akkor is a frontvonalban voltak, így volt, aki előtte, volt, aki utána jött. Végül elengedtem ezt a számot, és úgy voltam vele, mindenki, aki a jelentkezik, kap helyet és időpontot a szalonban. Kü­lön öröm, hogy nemzetközire duzzadt a projekt, a környező országokon kívül Németországból és Angliából is jelezték, hogy szeretnének csatlakozni a projekthez – mesélte Hajas.

Az elsők között jelentkezett Zsidró Tamás a felhíváshoz, aki szintén kötelességének érezte, hogy segítsen a mindennapok hősein.

– Szerencsére nincs személyes érintettségem, de úgy gondolom, kötelességem ezt felajánlani a kollégáimmal együtt, hiszen ezek az emberek több ezer embert mentettek meg ettől a borzasztó vírustól. Nincs határvonal, aki jelentkezik, azt szívesen fogadom, hiszen tudjuk, a haj nő és lenő. Öt hétig voltunk zárva a járvány alatt, ami minket is megviselt, de közel se kerültünk olyan veszélybe, mint azok, akiknek most kedveskedni szeretnénk – mesélte Zsidró.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!