RETRO RÁDIÓ

Nem hiszed el, mi volt a TV2 sztárjának kedvenc ajándéka

Nem hiszed el, mi volt a TV2 sztárjának kedvenc ajándéka
Buster
Szerző
Buster
Létrehozva2018. 09. 02. 09:30

Már gyermekként pontosan tudta, hogy a sors milyen utat jelölt ki számára. Azóta semmi sem térítheti el.

Mizsei János neve nem ismeretlen a gasztronómia iránt érdeklődők számára, hiszen ő az a séf, aki hihetetlenül fiatalon, 24 éves korában megkapta a Dining Gudie, Az év fiatal tehetségének járó díjat. A Mák Bisztró, ahol séfként dolgozik, több rangos elismerést is begyűjtött már és olyan kiadványok ajánlásával rendelkezik, mint a The New York Times, a Michelin Guide, a Time Out és a Lonely Planet.

János most a MasterChef VIP zsűritagjaként mutatkozott be a TV2 képernyőjén, a %RIPOST%-nak pedig elmesélte, hogyan vált a hazai gasztronómia megkerülhetetlen alakjává.

"Gyerekkorban eldőlt a sorsom. Nagyon korán megfertőzött a konyha, az ételek szeretete és maga a főzés is. Ugyan a szüleimmel Budapesten nevelkedtem, de minden nyáron

Gyömrőre utaztam a nagyszüleimhez, akik igazi falusi gazdaságot vittek.

Eleinte a kertészkedés vonzott és sok időt töltöttem a háztáji állatok között, de végül azon kaptam magam, hogy rajongva nézem, ahogy a nagymamám főz. Õ egyébként egy szállodában dolgozott irodistaként és később gyakran kísértem el a munkahelyére, ahol már megismerkedhettem az ipari konyhával és olyan szakácsokkal, séfekkel, akiket ugyanaz a szenvedély hajtott, amit magamban is éreztem. Így kérdés sem volt, hogy merre tanuljak tovább. Egyenesen a Gundelbe mentem, ahol ugyan nem voltam az a stréber diák, de a szakma gyakorlati része a szerelmem lett”

- mesélte lapunknak Mizsei János, akit egész családja támogatott karrierje építésében.

"A középiskola alatt egyre többet és többet főztem és nem csak a gyakorlatok alatt, de otthon is. Az iskolai recepteket újra főztem a családnak és jobban örültem egy zsák hagymának, amin gyakorolhattam az aprítást, mint egy doboz legónak…”

- viccelődött a MasterChef VIP fiatal zsűritagja, aki később eljutott Svédország egyik két Michelin-csillagos éttermébe is, ahol beleszeretett a skandináv konyha egyszerűségébe. Bár János most a TV2 kérésére beadta a derekát és elindult az ismertség útján, soha nem volt meg benne az ambíció, hogy a szakmáján kívül is híres legyen.  

"Az utóbbi években gyakran hívtak különböző főzőműsorokba zsűrinek, vagy vendég séfnek, de mindig határozottan nemet mondtam, mert nem vágytam az ismertségre. Ugyanakkor ez mégis csak a MasterChef, amit egy olyan híresség fémjelez, mint Gordon Ramsay.

Erre a minőségre az ember már nem tud nemet mondani!

- tárta szét a karját Mizsei, aki nem szívesen mesél a magánéletéről, de annyit elárul: a rajongóknak nincs esélyük nála.

"Úgy vagyok vele, hogy én a szakmaiságomat szeretném adni a műsorhoz, a magánéletemet pedig megtartom magamnak, vagyis magunknak, hiszen két éve párkapcsolatban élek. A mi szakmánkban egyébként nagy szerencse kell ahhoz, hogy megtaláljuk a társunkat, aki elviseli az ezzel járó faramuci életvitelt, de nekem ez megadatott…”

- mesélte a TV2 fiatal sztárséfje.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.