Létrehozva: 2018.07.24.

Bódi Sylvi cápákkal találkozott szörfözés közben, így élte túl

Bódi Sylvit legtöbbször egzotikus környezetben láthatjuk, ahol imádott hobbijának, a szörfözésnek hódol. A különleges helyszíneken sokszor lehet látni cápákat, így a modellnek is van saját élménye ezekkel a fenséges ragadozókkal kapcsolatban.

Szerző Ripost

Bódi Sylvi évek óta kétlaki életet él: bár Budapest a bázisa, az év nagy részében különleges tájakra utazik, hogy két nagy szenvedélyének hódolhasson: a szörfözésnek és a különböző kultúrák megismerésének.

A modell a kivételes szépségű helyszíneken is szívesen pattan deszkára, s nem rettenti el a cápák esetleges felbukkanása sem. Elmondása szerint a szörfösök védik ezeket a kecses ragadozókat, és tiszteletben tartják az élőlény territóriumát, de szükség van a szabályok pontos ismeretére, hogy ne legyen baleset a találkozás vége.

„Életem során háromszor találkoztam eddig cápával, és mivel ismertem a szabályokat, és figyeltem a jelekre, mindet sikeresen megúsztam. Az első találkozásom Jáva szigetén történt, a deszkán ültünk és vártuk a hullámot. Először nem voltam biztos benne, hogy jól láttam, de később megint felbukkant tőlünk vagy három méterre, akkor döntöttem úgy a partneremmel, hogy azonnal kievezünk. Később, még kétszer találkoztam cápával, egyszer Észak-Karolinában, és Balin. Az észak-karolinai eset nagyon durva volt, mi ép bőrrel megúsztuk a cápák felbukkanását, de aznap tőlünk 10, és 50 kilométerre két halálos támadás is volt” – mesélte Sylvi.

Ennek ellenére ezek a történetek sem tántorítják el a szépséget attól, hogy továbbra is bemerészkedjen a vízbe. Elmondása szerint nem félni kell a cápáktól, hanem tisztelni azokat, és elővigyázatosnak lenni velük.

„A cápák sosem direkt kóstolják meg az embert, hanem a legtöbbször csak tévedésből. Inkább választanak egy jó zsíros fókát, mint minket, de sajnos a túlhalászás, és az élőhelyek pusztítása miatt ez a ragadozó is kap a kínálkozó alkalmon, ha éhes. Amikor zavaros a víz, könnyen összetévesztenek egy lábat egy hallal, így ilyenkor sem direkt támadnak emberre" – magyarázta Sylvi.

A modell szerint a tenger élővilágának megmentéséért indított változásoknak központi szerepe van a cápákat jelentő fenyegetettség csökkentésében. „Több, mint 70 millió cápát ölnek meg évente az uszonyuk miatt, amit egyszerűen felháborítónak tartok. Jómagam 25 éve vegetáriánus vagyok, és nem tudom megérteni, miért gyilkolnak le egy állatot pusztán a húsa miatt. Nem tudok azonosulni azzal, hogy bármilyen élőlény azért haljon meg, hogy megegyük. Nagyon fontosnak tartom, hogy az állatok és a környezet védelme érdekében is hallassam a hangom, ezért is örültem a Discovery felkérésének. Rosszul vagyok a hollywoodi szenzációhajhász filmektől, amelyek a cápákat egy aljas és könyörtelen gyilkológépnek állítják be, holott ez koránt sincs így. Ha lesz gyerekem, biztos, hogy olyan szellemben fogom nevelni majd, amiben én is élek: tiszteljük a Földet, mert ebből csak egy van” – állítja Sylvi.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sokakat érintő változás jöhet a magyar jogosítványoknál

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

„Jogos fenyegetés” – Víz alatti UFO-t leplezett le a haditengerészet volt tisztje

vg.hu

Kipattant a buborék, óriási bukó az üdítőpiacon

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Ördög Nóra fürdőruhás fotóitól felforr a levegő

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri: videón, ahogy Dér Heni kisfia legózik - ilyen nagyot nőtt már Beni

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

SZTÁRDZSÚSZ

Hihetetlen részleteket mesélt Rubint Réka és Schobert Norbi életük nagy pillanatáról