Bódi Sylvi cápákkal találkozott szörfözés közben, így élte túl

Bódi Sylvit legtöbbször egzotikus környezetben láthatjuk, ahol imádott hobbijának, a szörfözésnek hódol. A különleges helyszíneken sokszor lehet látni cápákat, így a modellnek is van saját élménye ezekkel a fenséges ragadozókkal kapcsolatban.

Szerző Ripost

Bódi Sylvi évek óta kétlaki életet él: bár Budapest a bázisa, az év nagy részében különleges tájakra utazik, hogy két nagy szenvedélyének hódolhasson: a szörfözésnek és a különböző kultúrák megismerésének.

A modell a kivételes szépségű helyszíneken is szívesen pattan deszkára, s nem rettenti el a cápák esetleges felbukkanása sem. Elmondása szerint a szörfösök védik ezeket a kecses ragadozókat, és tiszteletben tartják az élőlény territóriumát, de szükség van a szabályok pontos ismeretére, hogy ne legyen baleset a találkozás vége.

„Életem során háromszor találkoztam eddig cápával, és mivel ismertem a szabályokat, és figyeltem a jelekre, mindet sikeresen megúsztam. Az első találkozásom Jáva szigetén történt, a deszkán ültünk és vártuk a hullámot. Először nem voltam biztos benne, hogy jól láttam, de később megint felbukkant tőlünk vagy három méterre, akkor döntöttem úgy a partneremmel, hogy azonnal kievezünk. Később, még kétszer találkoztam cápával, egyszer Észak-Karolinában, és Balin. Az észak-karolinai eset nagyon durva volt, mi ép bőrrel megúsztuk a cápák felbukkanását, de aznap tőlünk 10, és 50 kilométerre két halálos támadás is volt” – mesélte Sylvi.

Ennek ellenére ezek a történetek sem tántorítják el a szépséget attól, hogy továbbra is bemerészkedjen a vízbe. Elmondása szerint nem félni kell a cápáktól, hanem tisztelni azokat, és elővigyázatosnak lenni velük.

„A cápák sosem direkt kóstolják meg az embert, hanem a legtöbbször csak tévedésből. Inkább választanak egy jó zsíros fókát, mint minket, de sajnos a túlhalászás, és az élőhelyek pusztítása miatt ez a ragadozó is kap a kínálkozó alkalmon, ha éhes. Amikor zavaros a víz, könnyen összetévesztenek egy lábat egy hallal, így ilyenkor sem direkt támadnak emberre" – magyarázta Sylvi.

A modell szerint a tenger élővilágának megmentéséért indított változásoknak központi szerepe van a cápákat jelentő fenyegetettség csökkentésében. „Több, mint 70 millió cápát ölnek meg évente az uszonyuk miatt, amit egyszerűen felháborítónak tartok. Jómagam 25 éve vegetáriánus vagyok, és nem tudom megérteni, miért gyilkolnak le egy állatot pusztán a húsa miatt. Nem tudok azonosulni azzal, hogy bármilyen élőlény azért haljon meg, hogy megegyük. Nagyon fontosnak tartom, hogy az állatok és a környezet védelme érdekében is hallassam a hangom, ezért is örültem a Discovery felkérésének. Rosszul vagyok a hollywoodi szenzációhajhász filmektől, amelyek a cápákat egy aljas és könyörtelen gyilkológépnek állítják be, holott ez koránt sincs így. Ha lesz gyerekem, biztos, hogy olyan szellemben fogom nevelni majd, amiben én is élek: tiszteljük a Földet, mert ebből csak egy van” – állítja Sylvi.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zivatarok, jégeső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológia

origo.hu

Nagy döntést hozott Csobot Adél és Istenes Bence

borsonline.hu

Tragédiába fulladt az éjszakázás Miskolcon: holtan találták meg a városban jól ismert férfit

mandiner.hu

Robert C. Castel: Brutális stratégiai hibát követett el a Nyugat

metropol.hu

Rejtély övezi egy fiatal miskolci férfi halálát

mandiner.hu

Íme a NATO-tagállam, amelyik beismerte: nem képes megvédeni magát!

origo.hu

Horrorisztikus lények okoztak hatalmas pánikot egy tengerparton

travelo.hu

Egészen Chicagóig repült a Dunából előkerült 3000 éves mellvért

ripost.hu

Rendezetlenül maradt Tahi Tóth László százmilliós hagyatéka

ripost.hu

Nagyot nőtt Berki Krisztián gyönyörű kislánya – Fotó

ripost.hu

Ennek a csillagjegynek ma egy fontos kérdésben kell döntést hoznia

mindmegette.hu

Mutatjuk mely termékekből vásároljuk a legtöbbet húsvétkor

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, mit szólt Lékai-Kiss Ramóna győzelméhez Ördög Nóra

SZTÁRDZSÚSZ

Párbaj a Sztárban Sztárban: Sipos Tomi elárulta, milyen Oláh Ibolya valójában

SZTÁRDZSÚSZ

Curtis bulizni hívta Szijjártó Pétert New Yorkban, itt a miniszter válasza

SZTÁRDZSÚSZ

Ördög Nóri: A gyerekeim nélkül nem lennék az Ázsia Expressz háziasszonya

SZTÁRDZSÚSZ

Zokogva jelentette be családja: elhunyt Pál Mihály

SZTÁRDZSÚSZ

Jó hírek érkeztek Molnár Gusztávról: Ekkor hagyhatja el a rehabot

SZTÁRDZSÚSZ

Ettől minden nő zokogógörcsöt kapna: elképesztő dolgot vállalt be Horváth Éva – fotók

SZTÁRDZSÚSZ

Delhusa Gjon is próbált segíteni a rétsági lovakon