tóth gabi
A gyönyörû anyuka ügyes szakács hírében áll.
Kevesen tudják, de Majka kedvese, Dundika bizony otthonosan mozog a konyhában. A kétgyermekes édesanya ezt korábban a Super TV2-n futó Hal a tortán című műsorban is bizonyította. Most te is elkészítheted egyik kedvencét.
Ezt az ételt könnyű elkészíteni, gyors és laktató ebéd vagy vacsora lehet hétvégére.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé (nagy)
- 4 szelet bacon
- 4 db olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- rozmaring ízlés szerint (friss)
Elkészítés:
A csirkemelleket jól megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd kettéválasztjuk. Éles kés segítségével kis nyílásokat ejtünk rajta, majd fokhagymával és olajbogyóval megspékeljük. Mindegyik húsra teszünk egy-két friss rozmaringlevelet, ezután spirálvonalban betekerjük a baconbe. Egy serpenyőt felforrósítunk, belehelyezzük a húst úgy, hogy az a fele kerüljön alulra, ahol a bacon végei összeérnek. Így a végek hamar összesülnek, és nem fognak letekeredni. Fedő alatt süssük, néha ellenőrizzük és forgassuk meg, hogy minden oldala szép piros legyen.