Létrehozva: 2015.12.12.

Ma lenne 100 éves Frank Sinatra

Frank Sinatra nemcsak a történelem egyik legjobb énekese volt, hanem a legnagyobb úriember és nõcsábász, illetve a sztárvilág legnagyobb hatalmú embere is.

Nincs olyan ember, aki ne rajongana legalább egy Frank Sinatra dalért, és ne tudna mondani legalább egy történetet róla. Viszont a Frankie-vel kapcsolatos érdekességek tárháza kimeríthetetlen, így mindenkinek fogunk újat mutatni a most következő összeállításunkban.

1. Utálta a My Way-t.

Miközben mindenidők egyik legnagyobb slágere, és a legtöbben ezt a dalát ismerik, Sinatrát a hideg rázta tőle egy idő után, mert mindenhol ezt kellett előadnia.

2. A Ronan Farrow botrány

Néhány éve elterjedt, hogy Mia Farrow fiának, Ronannek Frank az igazi apja. Ám amikor Ronan fogant, Sinatra már nemzésképtelen volt, mert elköttette magát. Bár az tagadhatatlan, hogy a két férfi eléggé hasonlít egymásra, és a színész-énekes egyik legnagyobb szerelme Mia volt.

3. Sztárnak nevelték

Anyja mindenáron sztárt akart faragni a fiából, akit így is nevelt, nem csoda, ha már kora gyermekkorától meg volt győződve róla, hogy nagy dolgokra hivatott. A jóképű fiú gyakran énekelt apja bárjában, és már ekkor hatalmas sikere volt, főként a nők körében, de a befutásig sok mindent kipróbált, volt pincér és újságíró is. Később a Hoboken Four elnevezésű együttessel megnyert egy rádiós tehetségkutató versenyt, szerződést kaptak, országos turnéra indultak.

4. Marilyn volt számára a nagybetűs NÕ

Sinatra 1957-ben vált el Ava Gardnertől, és kezdett el udvarolni Marilyn Monroe-nak, aki akkor még Arthur Miller felesége volt. Pár
hónapig állítólag együtt is voltak, de Monroe részéről inkább barátiak maradtak az érzések. Sinatra viszont szerelmes lett a színésznőbe, és 1961-ben, a bombázó halála előtt egy évvel megkérte a kezét. Marilyn azonban nemet mondott, sőt, faképnél hagyta Sinatrát, és inkább második férjével, a baseball-legenda Joe DiMaggio-val kezdett újra találkozgatni. Sinatrának olyan komolyak voltak a szándékai, hogy össze is ugrott DiMaggio-val, és emiatt aztán nem is mehetett el Marilyn temetésére. Sinatra állítólag látta, hogy Monroe lefelé halad a lejtőn, és a házassággal szerette volna kirángatni őt a gödörből. Nem sokkal a halála előtt még nevadai birtokára is elvitte a színésznőt, aki akkor már nagyon rossz állapotban volt. Segíteni azonban már nem tudott rajta, Marilynt 1962. augusztus ötödikén holtan találták Brentwood-i házában.

5. A maffia embere volt

Sinatra sajtósa és a stúdiók ugyan próbálták elsikálni a kétes kapcsolatait, de maga az énekes sosem tagadta, hogy közel áll az Amerikában működő olasz maffiához. Nemcsak barátkozott a bűnszervezetek vezetőivel, de rengeteg előnyhöz is jutott általuk. Például ingyen játszhatott a legtöbb kaszinóban, és nem nagyon volt olyan ember, aki nemet mert volna neki mondani.

6. A Kennedy fivérek felemelkedése és bukása

Az nyílt titok, hogy az amerikai-olasz maffia Sinatra kérésére igencsak erősen támogatta John és Robert Kennedy politikai karrierjét. Cserében mindkettőnek a maffia-törvény ellen kellett volna dolgoznia. Ám ők a hatalomra jutásuk után megszegték a paktumot. Sinatra pedig kihátrált mögülük, mert Marilyn Monroe a Kennedy-fivérekkel is összeszűrte a levet. Az összeesküvés-elméletek szerint JFK és Bobby megölése is összefüggésben van ezzel a szerelmi négyszöggel, valamint a maffia haragjával.

7. Egy First Lady-t is elcsábított

Maradva a Kennedy-vonalnál, nemcsaj JFK szerette el Monroe-t Sinatrától, de az énekes is ágyba bújt az elnök nejével. Jackie Kennedy ugyanis nemcsak távolról szeretett rajongani a filmsztárokért. A pletykák szerint Paul Newman, Gregory Peck és Warren Beatty is nagyon közel került hozzá.

8. Súlyos beteg volt

Frank egész életében súlyos hangulatingadozásokkal és depresszióval küzdött. Ugyanis bipoláris zavarai voltak, amit akkoriban mániás depresszióként kezeltek. Így nagyon nem is tudtak segíteni rajta. Egyszer öngyilkos is akart lenni, ezért a sütőbe dugta a fejét. De a menedzsere még időben rátalált a gáztól eszméletlen sztárra.

9. Titkolt gyerekek

Négyszer volt házas, és három gyereke született. De három másik ember is azt állítja, hogy Sinatra az apja, csak őket soha nem ismerte el. Valamint a fentebb említett Ronan Farrow-ról is azt pletykálták, hogy Frank fia.

10. Stílusosan halt meg

1998. május 14-én szívroham következtében hunyt el. "Vesztettem" - ez volt utolsó mondata. Halála után Las Vegasban 10 percre kihunytak a fények, Bill Clinton amerikai elnök külön megemlékezett az énekesről, Elton John pedig minden idők legjobb előadójának nevezte. Temetésén többek között ott volt Sophia Loren, Bob Dylan, Kirk Douglas, Jack Nicholson, Tony Curtis.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Annyit pénzt keres az OnlyFansszel a szőke bombázó, hogy a barátját is eltartja

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

vg.hu

Alighogy elkészült az M6-os autópálya, most újabb, gyorsforgalmihoz kapcsolódó fejlesztést adnak át

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

mandiner.hu

Orosz katonák lepték el az amerikai hadsereg bázisát

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Itt a vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Köllő Babett bevállalta, teljesen kiakadtak az emberek: "Én világgá szaladtam volna"

SZTÁRDZSÚSZ

Hogy megnőttek: 30 év után újra együtt a Mrs. Doubtfire gyereksztárjai, így néznek ki most

SZTÁRDZSÚSZ

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét