SZTÁRDZSÚSZ

Vitray Tamás a vakcinában látja a kiutat

A 88 éves Vitray Tamás már várja, hogy rá kerüljön a sor és felvehesse a koronavírus elleni vakcinát. Nem töprengett, amikor megnyílt a regisztráció lehetősége.
  • Szerző: Buster

Vitray Tamás senkit sem szeretne győzködni, hogy oltassa be magát a koronavírus ellen, csupán a saját álláspontját mondja el: ez a legmegbízhatóbb útja, hogy mielőbb helyreálljon a vírus előtti életformánk. A Kossuth-díjas újságíró-riporter már túl is van a regisztráción, így reményei szerint hamarosan sorra kerül. Bár nem küzd krónikus betegséggel, életkora miatt a veszélyeztetettek közé tartozik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Véleménye szerint, valamennyi forgalomba került vakcinát nemzetközileg ismert, tudományosan képzett szakemberek vizsgáltak meg és hagytak jóvá. Nem látja okát, hogy most náluk okosabb akarjon lenni…

Fotó: MTI

„Vártam a bejelentésre, nincs bennem sem kétely, sem bizalmatlanság e tekintetben. Ahogy megvolt a koronavírus ellen hatásos vakcina és amint lehetett, regisztráltam is. Arra jutottam, hogy teljesen biztonságosak azok a szérumok, amiket nemzetközi szakember kutatók engedélyeztek, így egy pillanatnyi bizalmatlanság sincs bennem. Ártani bizonyosan nem fognak” – kezdte a -nak Vitray Tamás, aki nem csak a koronavírussal kapcsolatosan oltáspárti.

„Tulajdonképpen miért is ne adatnám be magamnak a védőoltásokat? Mégis, mi lehet a legrosszabb forgatókönyv? Hogy nem hatásos, de meggyőződésem, hogy ártani nem fog egyik sem. Én minden évben beadatom az influenza elleni vakcinát is és jók a tapasztalataim. Mindazonáltal, viselem majd tovább a maszkot, de nem kell majd karanténban kuksolnom” – jelentette ki a televíziós szakember, aki bár nap mint nap találkozik a vírusszkeptikusok által terjesztett rémhírekkel, a helyén kezeli őket.

„Akkor tesszük a legjobbat önmagunkkal, ha rábízzuk magunkat a tudásra. Ilyenkor mindig megjelennek a „butaság jólértesültjei” és élvezik a zavart, amelyet keltenek. Az álhírek kárt okoznak, mindenkinek meg kell érteni, hogy ezeket a szérumokat értük és nem ellenük kísérletezték ki az arra legalkalmasabbak” – mondja Vitray

Xantus Barbara: Miért ne oltatnám be magam?

A népszerű színésznő élete is alaposan felborult tavaly március, vagyis a koronavírus világjárvány kitörése óta. Az előadásai rendre elmaradtak, így ő most egy budapesti bevásárlóközpontban árul maszkokat, hogy valamelyest pótolja az anyagi kiesést. Természetesen már regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon, hiszen szeretné, ha az élet mielőbb visszatérhetne a normális kerékvágásba. „Miért ne oltatnám be magam? Miért ne tenném meg, hiszen mindannyian és mielőbb szeretnénk túl lenni ezen az egészen. Ennek pedig ez a módja...”- mondta a Borsnak Xantus Barbara.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?