SZTÁR

Újabb zseniális magyar dal szólít fel az otthonmaradásra

Még csak két napja jelent meg Kőházy Ferenc, azaz FankaDeli legújabb dala “Csak együtt megy” címmel, amelyben a zenész arra hívja fel a figyelmet, hogy felelősek vagyunk egymásért, máris több tízezren látták.
  • Szerző:

A szombaton elindított kampány Facebook-oldalát már százezrek követik.

„A Maradj Otthon! virtuális fesztivál alapítói fesztiválok szervezői, klubok, események házigazdái. Velük közösen mindent megteszünk azért, hogy a hazai művészeket mozgósítsuk és együtt elérjük, hogy a közönség tartsa be a szabályokat és maradjon otthon. Évente több millióan járnak hazai fesztiválokra, koncertekre. A rajongókat a kedvenc előadóik tudják a leginkább megszólítani, rájuk hallgatnak, ez a Maradj Otthon! Fesztivál fő küldetése” – mondta el Lobenwein Norbert, az akció elindítója.

Fotó: Facebook

Természetesen az akció célja az is, hogy a közönség odahaza is találkozzon kedvenc előadóival, így rendszeresen mutatnak majd be koncerteket, dj-szetteket, közönségtalálkozókat, melyeket a művészektől várnak.

Ehhez az akcióhoz csatlakozott FankaDeli is, aki a PestiSrácok.hu kérdésére úgy fogalmazott: most rendkívül fontos az összetartás és a fegyelmezettség.

Fotó: youtube

Önkéntes karanténban, egy óra leforgása alatt írta meg FankaDeli a “Csak együtt megy” címmel megjelent legújabb dalát, amely szombaton este került fel a videómegosztó oldalra. Bár a szöveg hamar elkészült, az utómunkálatok több időt vettek igénybe, a karantén miatt ugyanis nem volt sem operatőr, sem pedig vágó a segítségére.

„Az operatőri feladatokat a velem egy karanténban levő barátom vállalta, aki életében először fogott kamerát”

– mondta a portálnak a zenész, aki arról is beszélt, hogy ilyen helyzetekben derül ki igazán az, hogy ki, mire fókuszál az adott szituációban. FankaDeli kiemelte:

Le vagyok sújtva az emberek fegyelmezetlensége miatt, a társadalommal kapcsolatban viszont rengeteg pozitív töltetet kaptam; az összefogás és az a gördülékenység valóban lehengerlő, ami az elmúlt napokban kibontakozott. De az mégiscsak elgondolkodtató, hogy szavazati joggal rendelkező emberek, akikért a lelkünket kitesszük, nem tisztelnek meg azzal, hogy betartják a szabályokat.

A zenész szerint három fontos üzenete van a most napvilágot látott szerzeményének: elsőként azt említette, hogy “gondoljunk a frontvonalban levőkre és minden módon támogassuk őket”. De lényeges szempont az is, hogy “a karanténban újra egymásra találhatunk”, felfedezhetjük egymást, a családtagjainkat, önmagunkat. Harmadik szempontként ismét azt emelte ki: ha az ember a saját életében meg tudja valósítani azt, hogy másokra is figyel, a szükségben levőkön segít, az már “önmagában sokat jelent”. Szavai szerint

pontosan úgy, ahogy egyetlen ember sokakat megfertőzhet, már egyetlen, másokra figyelő ember is sokak életét menteheti meg.

És ezeket olvastad már?