SZTÁRDZSÚSZ

Súlyos milliárdokba fájt az adófizetőknek Harry és Meghan luxusélete

Egy szakértő hosszas kutatómunkával kiszámolta, hogy mennyi pénzt vett ki a sussexi hercegi pár az angolok zsebéből.
  • Szerző: BDF

Norman Baker, az angol parlament egykori minisztere sosem volt a királyi család nagy rajongója, de soha senki nem dühítette annyira az uralkodóház tagjai közül, mint Harry és Meghan. Ezért időt és energiát nem spórolva, átnézte a Windsor-ház nyilvános költségvetését, hogy kiderüljön, mennyi közpénzt emésztett fel a sussexi hercegi pár az esküvőtől a botrányt kavaró Megxitig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A végeredmény csak becslés, hiszen a költségek megnevezése nem mindig egyértelmű, és Norman szerint a 44 millió angol fontnál (több mint 17 milliárd forint) sokkal többet költöttek el Harryékre.

Fotó: www.profimedia.hu

A két évvel ezelőtti esküvőjük 33,5 millióba került, ami közel 13 milliárd forint. Összehasonlításként, Vilmos és Katalin jóval nagyszabásúbb esküvője „csak” 20 millió fontot vitt el.

A II. Erzsébettől nászajándékba kapott angol birtokuk, a Frogmore-ház felújítására 2,4 millió fontot tapsolt el Meghan. Ez az összeg dühítette legjobban az adófizetőket, ezért ezt a királynő parancsára részletekben visszafizeti a kincstárnak a pár.

Az utazgatásaik és a magángép bérléseik 1 millióba kerültek, a védelmük pedig 7-be. Ez a szám valószínűleg azóta is nő, mert sem a kanadai tartózkodásuk, se az új lakhelyük, Amerika nem vállalta át a védelmüket.

A Megxit részeként Harryék lemondtak a brit adófizetők támogatásáról, de Károly herceg a magánbevételeiből továbbra is utal nekik évi 2,3 millió fontot.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?