SZTÁRDZSÚSZ

Új erőre kapott Pécsi Ildikó és a Szűcs Lajos

A Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjban részesítette Pécsi Ildikót. A Kossuth-díjas színésznő nem is kaphatta volna meg jobbkor a díjat, a nehézségekkel teli évek után egy ideje újra van oka az örömre.

Több, mint hat évtizedes munkája elismeréseként a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjában részesül Pécsi Ildikó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Kossuth-díjas színésznő a február 28-i díjátadón veszi majd át a kitüntetést, ami gyógyír a lelkének: az elmúlt években családi viszályaival került az újságok címlapjára, ám ezúttal szakmai tevékenységét méltatják.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a díjat. Amikor felhívtak, hogy idén én vagyok az egyik életműdíjas, bevallom, elsírtam magam. Percekig megszólalni sem tudtam, csak záporoztak a könnyeim, de hosszú idő után végre ezúttal a boldogságtól. A szakma elismerése mindig jó érzés. Ez is azt bizonyítja számomra, hogy a Jóisten gondol rám” – mondta el a -nak Ildikó, akinek más oka is van az örömre.

Férje, Szűcs Lajos egészségi állapota ugyanis az utóbbi időben sokat javult, és ő is sokkal jobban érzi magát, mint korábban.

„Szépen, csendben éldegélünk Édesjólajosommal. Naphosszat nézzük a szép kertünket, Lajos néha a madarakat is megeteti. Ez az ő reszortja, ragaszkodik hozzá, ahogy az autót is mindig ő tankolja meg a közeli benzinkútnál, sőt, ő megy bevásárolni is a kocsival. Hála Istennek, sokkal jobban érezzük magunkat. Korábban azt kértem az égiektől, hogy az aranylakodalmunkat megérhessük, és ez megadatott. Most az a vágyunk, hogy májusban együtt, egészségben ünnepelhessük a nyolcvanadik születésnapomat. Ha pedig az angyalkák vigyáznának még ránk egy kicsit, és engednének pár évet, hogy élvezhessük ezt az életnek nevezett csodát, az nagyon jó lenne. Hiszen, mindent összevetve, mégiscsak nagyon jó dolog az élet...” – fejezte be mosolyogva a színésznő.

Öt művészt díjaztak

Idén is öt művész munkáját jutalmazták életműdíjjal. Pécsi Ildikó mellett Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly színművészek és Szabó István rendező az az öt ember, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület 2020-ban életműdíjjal méltatja. Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén, 2020. február 28-án a Pesti Vigadóban kerül majd sor. „Reményeim szerint én is ott lehetek a díjátadón. Ha az egészségem is engedi elmegyek, jó lenne találkozni a kollégáimmal” – árulta el a -nak Ildikó.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?