SZTÁRDZSÚSZ

Orvos dönt arról, Oszvald Marika elindulhat-e az életveszélyes ralin

Teljes körű orvosi vizsgálaton esett át Oszvald Marika, aki 67 évesen élete legnagyobb kalandjára készül: elindul a rengeteg veszéllyel járó Budapest-Bamako Rally-n. Az Operettprimadonna már a nyolc kötelező oltást is megkapta, malária ellen pedig gyógyszert szed. Szerdára várja az orvosi vizsgálatok eredményét, állítása szerint nagyon megrendülne, ha mégsem vághatna neki a kockázatos futamnak.
  • Szerző: Doris

Oszvald Marika családja teljesen kiborult, amikor a fülükbe jutott, mit tervez a 67 éves primadonna.

Fotó: Markovics Gábor

Eredetileg ugyanis a lánya, Kriszti vágott volna neki a számos veszélyt tartogató versenynek, ám ő kategorikusan nemet mondott. Marika ekkor jegyezte meg, félig viccesen, hogy ő bizony szívesen nekivágna a sivatagi futamnak. Azóta már a felkészülést is elkezdte, 16 nap múlva ugyanis nincs mese, starthoz kell állnia! Már ha az orvos engedi.

„A lányom, Kriszti még mindig nagyon aggódik, de én nem félek semmitől, mivel azt sem tudom, miről van szó, pontosan mi vár rám. Most tartok a felkészülés közepén. Az egyik legfontosabb, hogy teljes körű orvosi vizsgálaton vettem részt, laborvizsgálaton is voltam és meg is ultrahangoztak. Felírattam mindenféle gyógyszert is, hiszen nem vagyok már napos csibe” – kezdte nevetve a színésznő, aki szerdára várja az eredményeket és nem tagadja, nagyon megrendítené, ha végül mégsem engednék starthoz állni.

A művésznő már a kötelező oltásokat is megkapta. Azoknak, akik Bamakóba készülnek, nyolc injekciót kell kapniuk: sárgaláz, hepatitis A és B, tífusz, tetanusz, meningitis, diftéria és veszettség ellen is beoltják, malária ellen pedig gyógyszert kell szednie, nehogy valami baj legyen.

Marika azzal is tisztában van, hogy közel három hétig a sivatagban kell aludnia, igencsak nomád körülmények között.

„Ezen a héten megyek megvenni a hálózsákot, hogy legyen miben aludnom, ha a Szaharában kell táboroznom, hiszen benne van a pakliban, hogy senki sem fogad be minket, nem kapunk szállást. Az időjárás igen szélsőségesnek ígérkezik, meleg ruhával is készülni kell. Egyébként nem aggódom a szállás miatt, én még a kocsiban is elalszom” -ecsetelte a bevállalós művésznő.

És hogy mit fog enni az embert próbáló 18 nap alatt? Nos, Marika már erre is gondolt, listát írt, és alaposan bevásárolt alapvető élelmiszerekből, konzervekből.

„Szerencsére van a kocsiban hűtő, így az ivóvíz sem fog felforrni a sivatagi hőségben. Van olyan főzőm is, amit a szivargyújtóra kell rádugni, így akár lábosban is tudok majd főzni. Éhen nem halunk, az biztos.”

A színésznő már azt is tudja, mit fog tenni, ha véget ér a sivatagi-show. Amint leszállt Budapesten leszáll a repülőről, rohan a színházba, hiszen előadása lesz.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?