SZTÁRDZSÚSZ

Megújult asszonykórussal tért vissza Janicsák István: A társuk vagyok, nem a főnökük

A csaknem teljesen megújult Veresegyházi Asszonykórussal lépett fel Janicsák István a tévében! A népszerű előadóművész harmincnégy éve dolgozik együtt az Asszonykórussal: sikerük többek között abban rejlik, hogy a kezdetektől partnerekként, egységben tudnak együtt dolgozni.

Harmincnégy éve, 1986-ban tett szert országos népszerűségre a Veresegyházi Asszonykórus, amikor a Z'zi Labor frontemberével, Janicsák Istvánnal előadták a Honky Tonk Woman című dalt, ami akkoriban teljesen formabontó volt a maga nemében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azóta sokat változott a világ, a kezdőcsapat tagjai visszavonultak a színpadtól. Nemrégiben azonban néhány veresegyházi asszony összeállt, és felélesztették a régi hangulatot. Velük lépett fel hosszú idő után ismét a tévében, Tilinger Attila műsorában Janicsák István, aki nagyon élvezi a közös munkát.

„Gyakorlatilag új Asszonykórusunk van. Örömmel mondhatom, hogy nagyon jók és tehetségesek. Harmincnégy éve dolgozom az Asszonykórussal, azóta rengeteget változott a világ. Az új tagok közül többen diplomások, önállóbbak, segítik egymást, így nagyon könnyű és jó együttműködni velük” – mondta el a -nak Janicsák István.

Az Asszonykórus: Gulyás Erzsébet, Tőkés Karta, Janicsák István, Ducsák Juci, Hajas Gábor, Pivarcsi Marika, Csehné Kati

A műsorban a legendás Honky Tonk Woman új hangszerelésben szólal meg. Érdekesség lesz a produkcióban a tekerőlant, ami egy igen ritka hangszer, főként a rock zenében. Hajas Gábor játszik majd rajta, akit egyébként lemezlovasként ismerhet a közönség. A Házibuli Attilával vasárnapi adásában látható majd a Magyarország című dal televíziós premiere, ami Istvánék fellépésein évek óta műsoron van, és az Asszonykórussal új értelmet, más hangulatot kapott Oláh Ibolya dala.

„Az évek során rengetegen megfordultak az Asszonykórusban. Mindenkivel nagyon jóban voltam, amíg együtt dolgoztunk, de azt nem mondanám, hogy mindegyikükkel tartom a kapcsolatot... Nem vagyok az az ünnepekkor telefonálgatós típus. Természetesen szeretettel emlékszem rájuk. Az Asszonykórus egy klassz csapat, akik támogatják, segítik, szeretik egymást. Itt nincsenek alá-fölé rendeltségi viszonyok és nem is voltak: soha eszembe sem jutott úgy viselkedni, mintha a főnökük lennék. Én mindig a társuk voltam, partnerként kezeltük egymást; talán ezért is töretlen az együttműködésünk több mint harminc éve” – mondta el a -nak az énekes.

A Queennel is találkoztak

A legendás 1986-os budapesti Queen-koncert előtt hatalmas megtiszteltetés érte a Z'zi Labort: ők és a veresegyházi asszonykórus lehettek a világhírű együttes előzenekara. A Honky Tonk Woman című produkciójuk után a Queen tagjaival közös fotót készítettek, a külföldi zenekarra nagy benyomást tettek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?