SZTÁRDZSÚSZ

Megható, Benkő László orgonajátékkal búcsúztatja Orbán Józsit

Mindenki szerette, amikor gyengélkedett is, mellette álltak, és most utolsó útjára is elkísérik a barátok Orbán Józsit.
  • Szerző: Ripost

Ma vesznek végső búcsút a barátok és ismerősök Orbán Józsitól. A 100 Folk Celsius énekes-frontembere hosszú betegség és embert próbáló kezelések után 70 éves korában hunyt el a kórházban.

Or­bán Józsi da­ga­natos betegséggel küzdött, barátai hosszú hónapokon át próbálták tartani benne a lelket, végül feladta a küzdelmet. Hagyományos módon, Pinkamindszenten édesanyja mellett helyezik örök nyugalomra.

"Józsi temetése ma délután ötkor lesz római katolikus szertartás szerint. Mivel nagyon sokan szerették, előtte szerveztünk egy búcsúztatót Budapesten is. A Március 15. téren található Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia-templomban búcsúzunk el tőle 11 órakor. Apám játszik majd orgonán a tiszteletére,  tudom, hogy ennek nagyon örülne”

– mondta Benkő Balázs, aki rendszeresen vitte kezelésekre, és próbálta tartani Józsiban a lelket.

"A búcsúztató után egy kisbusszal indulunk Pinkamindszentre, és az biztos, hogy útközben mindenki elmond majd néhány vicces történetet Józsiról. Õ egy bohém ember volt, hatalmas szívvel, jó humorral, és valljuk be, a nőket is imádta, szóval lesz miről beszélgetnünk a temetőbe menet"

- mondta Balázs. Lapunk úgy tudja, hogy a temetésen jelen lesz Orbán Józsi egykori szerelme, Andrea is, aki több mint tizenöt évig volt a zenész mellett.

És ezeket olvastad már?