SZTÁRDZSÚSZ

Koronavírusos Győrfi Pál egyik ismerőse, megszólalt a szóvivő

Győrfi Pál nem tagadja, kissé aggódva szemléli, hogy a nagyvilágban és hazánkban is egyre gyorsabban terjed a koronavírus. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint ennek főleg az az oka, hogy a magyarok közül sokan hitetlenné váltak, és csak legyintenek a járványhelyzetre!
  • Szerző: Doris

Győrfi Pál tavasszal rövid idő alatt a koronavírus-járvány elleni küzdelem központi alakjává nőtte ki magát. Az összes YouTube-videó vele kezdődött és a tévés reklámokban is folyton őt láthattuk, óvatosságra intő beszédéből még ária is született.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Győrfi Pál
Fotó: Sulyok László

Most, hogy Magyarországot is elérte a második hullám, a szóvivő nem tagadja: kissé aggódva és tettre készen szemléli, hogy hazánkban is egyre több a fertőzött, egyelőre főleg a fiatalok között, de sokan csak a vállukat rángatják a szabályok hallatán.

„A szakemberektől és tőlem is csak azt lehetett hallani, hogy a vírus nem szűnt meg létezni, itt van közöttünk, és ameddig nem lesz védőoltás, addig be kell tartani néhány alapvető szabályt, ami tavasszal olyan jól ment. Nyáron azonban ismét élveztük a szabadságot, beindult a társasági élet és a külföldi utak, mintha mi sem történt volna. Emiatt lehet szerintem, hogy hazánkban is egyre több az új fertőzött. Remélem, újra észbe kapunk” – ecsetelte a -nak Győrfi, aki szerint most igazán csak az veszi komolyan a helyzetet, akinek a közvetlen környezetében is van fertőzött ember.

Az ő ismeretségi körében is van COVID-pozitív eset, igaz, nem családtagról vagy közeli barátról van szó. A négygyermekes apuka ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek is komolyan vegyék a vírus elleni védekezést.

„Újra megtartottam a gyerekeknek az egészségvédelmi előadást. Szépen viszik magukkal és hordják a kis maszkjukat. Olyat vettem nekik ajándékba, amit élvezettel hordanak. Ádám kalózosat kapott, Aliz cicást, Lilla pedig rózsaszín pandásat. Persze nem a maszk mintája a lényeg, az a fontos, hogy a gyerekeink is fontosnak tartsák a megelőzést, érezzék a közösségi felelősséget” – figyelmeztetett Győrfi, aki reméli, hogy már nem lesz szükség a videós főszerepre a járvány elleni küzdelemben, de ha kell, rá bármikor számíthatnak.

Fagyit is neveztek el róla

A nem mindennapi ötlettel egy újfehértói cukrászda rukkolt elő, a szóvivő alig várta, hogy megkóstolhassa a nevével fémjelzett, fagyos édességet, ami egyébként alkoholos, gluténmentes és a Győrfi Pálesz nevet kapta.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?