Létrehozva: 2020.06.09.

Kiderült, kórházban kezelték: Bevérzett Varga Miklós hangszála

Varga Miklós túlvállalta magát, végül egy fellépés után szinte teljesen elment a hangja.

Varga Miklós örökre megtanulta a leckét: ha fáradnak vagy gyengének érzi magát, azonnal pihenőre fogja. Soha többé nem erőlteti meg magát, mert, mint kiderült, az elmúlt évek túlhajszoltsága kis híján a hangjába került. Az önkéntes karantén neki kivételesen jól jött.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

„Tavaly, ahogy szerencsére az elmúlt években is, rengeteg felkérésem volt, de sajnos nem figyeltem oda, és túlvállaltam magam. Néha napi két fellépésem is volt, egy 30-40 perces és egy másfél órás, aminek aztán meglett a következménye” – kezdte Varga Miklós, aki egy kimerítőbb nap után berekedt, majd később rá kellett döbbennie, hogy ennél sokkal nagyobb a baj.

Az egyik előadás után berekedtem, éreztem, hogy elfáradtak a hangszálaim...„

”Elkezdtem használni a singer-oilt, ezt magyarul énekes olajnak ismerik a szakmában. Különleges gyógynövényekből készítik és valóban nagyon hasznos, de az én esetemben már kevésnek bizonyult. Az lett a vége, hogy egy tavaly év végi koncerten már jeleznem kellett a közönségnek, hogy van némi probléma a hangommal, így előre elnézést kértem, ha esetleg nem lenne 100 százalékos az előadásom. Szerencsére mégis nagy siker volt, a ráadás utáni ráadásszámot azonban már nem kellett volna elénekelnem. Az utolsó kitartott magas hangot már nem sikerült kiénekelnem, és azonnal éreztem, hogy baj van. Akkor vérzett be a hangszálam, és a beszédhangom is teljesen megváltozott” – emlékezett vissza a művész, aki nem sokkal az előadás után egyenesen a kórházba sietett.

„Először egy régi barátomat, az Operaház gégészét hívtam, majd az Operaház igazgatóját, aki azonnal elküldött egy hangszálspecialistához. Így kerültem be a János Kórházba, ahol egy szondát vezettek le a gégémhez és megállapították, hogy a jobb oldali hangszálam bevérzett. Az orvos teljes szilenciumot rendelt el, de még azt is megtiltotta, hogy suttogjak. Amikor kiderült, hogy a teljes gyógyulásig akár hónapok is eltelhetnek, kétségbeestem” – árulta el Varga Miklós a Ripost-nak. Épp akkor ment el a hangja, amikor stúdióba kellett volna vonulnia.

Fotó: Zih Zsolt / MTI

„Szörnyű volt, mert pont egy nappal az orvosi diagnózis után kellett volna felénekelnem a legújabb számokat, március 15-re kész akartam lenni az új albummal, hogy megjelenhessen a 100 éves Trianoni békediktátum megemlékezésre. Tehetetlen voltam, semmit nem tehettem, nem erőltethettem a hangszálaimat és hetente vissza kellett járnom a kórházba kontrollra. Csak fokozatosan terhelhettem a hangomat. Végül három hónap kellett ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljak. A tervezett novemberi kezdés helyett végül csak március elején mehettem be először ismét a stúdióba, de egy hét alatt sikerült felénekelnem az összes dalt. A szakmabeli barátaim szerint a hangom jobban szól, mint fénykorában. Nagyon sokat jelentett az a három hónap kényszerpihenő. Ekkor azonban a koronavírus csapott le ránk, így emiatt a további munkálatok elhúzódtak. Ez a személyes drámám, hogy nem a karantén ideje alatt történt a hangszálprobléma is, mert akkor be tudtam volna időben fejezni az albumot. Így viszont még vannak teendőink, de augusztusban mindenképp kijövünk vele” – árulta el az énekes, akit megviselt ez a néhány hónap, de sokat tanult az esetből és levonta a megfelelő következtetéseket.

„A szervezetet nem lehet büntetlenül a végtelenségig kizsákmányolni. Ha érzi az ember, hogy elfáradt, pihenni kell. Úgy tűnik, így 60 felett már benő az ember feje lágya, és ami a legfontosabb, meg kell tanulni nemet mondani. Szerencsére sok felkérést kapok, de mostantól megfontoltabb leszek” – fejezte be Varga Miklós.

Magányos 100 év Varga Miklós június 4-ére szerette volna megjelentetni a legújabb albumát, ám betegsége és a koronavírus miatt még várnia kell egy kicsit. „Magányos 100 év lesz az album címe. A célom az volt, hogy ne csak sirassuk a történteket, az elcsatolt területeket, de megerősítsem az emberekben azt a tudatot, hogy minket, magyarokat, ezt a nemzetet soha nem tudták megölni. Minden balsors ellenére mindig talpra álltuk és mindent túléltünk és túl fogunk élni. Ez a valódi nagyság” – fejezte be az énekes, aki még Trianon évében, augusztusban debütál az albummal.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

mandiner.hu

Nem adnának több támogatást a republikánusok Ukrajnának

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

mandiner.hu

Lengyel védelmi miniszter: Elég dühítő látni a kávézókban ülő hadköteles korú férfiakat, míg mi Ukrajnát segítjük

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

A gyerekek élete is felfordult, így küzd a rák ellen Katalin hercegné

SZTÁRDZSÚSZ

"Újjászületés" - Ezt művelték a levegőben Vajna Timi testével - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

SZTÁRDZSÚSZ

Forró naciban villantott Lil G, a rajongói kiakadtak