SZTÁRDZSÚSZ

Hatalmas fordulat: Rajongóinak üzent Sas József

Beszédközpontja kevésbé sérült, ám csak igen lassan, akadozva tud kommunikálni.
  • Szerző:

A márciusban Thaiföldön kétoldali sztrókon átesett 80 éves Sas József a szerencsésebbek közé tartozik, már ami a kommunikációt illeti, ugyanis ha kicsit lassabban és szakaszosabban is, de ki tudja fejezni magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A művész több mint fél évvel a kétoldali agyvérzése után továbbra is rendszeres felügyeletre és szakszerű orvosi segítségre szorul, többek között fizikoterápiára és gyógytornára is. A Bors megkeresésekor éppen ápolója, Misi foglalkozott vele, de egy pillanatra megszakították a foglalkozást .

„Hamarosan megjelenik rólam egy könyv, amit pár hét múlva mutatnak be. Nagyon jó a munka a szerzővel, Markos Zoltánnal, zseniálisan ír, ez már a harmadik könyvünk együtt” – mesélte kissé lassan, ám szinte tökéletesen érthetően Sas, aki csupán kisebb szüneteket tart egy-egy gondolat között, mert mint korábban lánya mondta, könnyen elfárad. De azért annyi ereje mindenképpen volt, hogy üzenjen a rajongóinak.

„Nagyon jólesik, hogy gondolnak rám. Köszönöm, haladok a rehabilitációval, ez egy lassú gyógyulású betegség, itt nincs taktika, ezzel nem lehet szórakozni. Minden reggel tízkor jönnek hozzám, egy olyan ember, aki ehhez ért, félórát dolgozunk rajta, beszélgetünk” – utalt Sas az ápolóval való kommunikációra, ami szintén előse­gítheti a gyógyulását. Azt viszont maga se tudja pontosan, mikor térhet vissza a rajongóihoz, akik tűkön ülve várják, hogy újra megnevettesse őket a sztár.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?