Létrehozva: 2020.11.19.

Halála előtt 3 napja már nem volt magánál Benkő László

Három éve küzdött súlyos betegséggel az Omega legendás billentyűse, sokat szenvedett, de a sors kegyes volt hozzá az utolsó néhány napban.

Szerdán reggel drámai hírre ébredt az ország, elhunyt Benkő László. Az Omega alapítója régóta betegeskedett, az elmúlt években rengetegszer volt kórházban, több életmentő műtéten esett át, mégis optimista maradt.

Fotó: Ripost

2017 ben májrákot diagnosztizáltak nála, amit időben sikerült elkapni, még az év novemberében megoperálták a zenészt. Ezután jó ideig tünetmentes volt, aztán váratlanul viszketni kezdett a sípcsontja.

Kiderült, hogy – a korábbi betegsége miatt – a bőrén rákos elváltozások alakultak ki, amit szintén azonnal műteni kellett. Ekkor már elindult a lavina, hiszen a rengeteg gyógyszer annyira megviselte a szervezetét, hogy az év elején bevérzett a torka és a gyomra. Ismét műteni kellett . Ezután egy ideig jobban érzet magát, de júliusban, a születésnapján fulladozni kezdett. A gyógyszerek és a kezelések mellékhatása miatt bevizesedett, az elmúlt hónapokban többször is le kellett szívi a folyadékot a tüdejéből. Mint kiderült két hete is emiatt volt kórházban, ahol egy mellkas CT kimutatta, a vártnál is nagyobb a baj, visszatért a rák! Az utóbbi hónapokban azonban már nem csak az egészségi állapota romlott. Lelkileg egyre nehezebben viselte a betegségét, amire ráerősített a koronavírus miatti bezártság.

Kóbor János az Omega frontembere a Ripost-nak elmondta, bár reménykedtek a csodában, legbelül tudták, hogy most a legrosszabb is bekövetkezhet.

„Amikor múlt héten Laci bekerült a kórházba, sejtettük, hogy nagy a baj, érzetük, hogy ez a helyzet most más, mint korábban volt. Mindig összeszedte magát és küzdött. Legbelül bizakodtunk, hogy meg tudják menteni az orvosok, de aztán kiderült, hogy a rák drasztikus módon elhatalmasodott a szervezetében és durva áttét alakult ki a tüdején. Végül ez vitte el” – mondta elcsukló hangon Kóbor János, aki szerint barátja tudta, hogy hamarosan véget ér az utazás.

„Ha azt kérdi tőlem, hogy Laci tudta-e, hogy meg fog halni, a válaszom, igen. Tudta, hogy már nem fog kijönni a kórházból. Az utóbbi két hétben nem nagyon fogta fel, a történéseket, de a halála előtti 3 napban egyáltalán nem volt már magánál. Nem érzett semmit, csak elment” – mondta Kóbor János, akinek még időre van szüksége, hogy felfogja, örökre elvesztette a barátját.

Az új Omega lemezt és a könyve megjelenését már nem érhette meg Benkő László a betegsége végén már csak rövid távú célokat tűzött ki maga elé, de azok elérése és megvalósulása tartotta benne a lelket. Ilyen volt az új Omega lemez és az életéről szóló könyv megjelenése is, ami épp két nap múlva lesz elérhető a közönség számára. „Azt, hogy koncert jó ideig nem lesz, azt tudomásul vette, most azt várta legjobban, hogy mikor jön ki az új lemezanyag... És milyen a sors, épp tegnap érkeztek meg a CD-k, be akartuk vinni neki a kórházba, de már nem sikerült” – tette hozzá Kóbor.  

 

Méltóképpen akarják eltemetni A koronavírus-járvány miatt a zenész temetése vélhetően rendhagyó lesz. A járványügyi intézkedések miatt ugyanis a temetéseken maximum ötven fő vehet részt, Benkő László szerettei, barátai és tisztelői azonban ennél jóval többen vannak, és vélhetően a rajongók is szeretnénk elbúcsúzni a kedvencüktől. Lapzártánkig nem érkezett információ a zenész temetésének részleteiről. „Egyelőre még túl nagy a megrázkódtatás, nem jutottunk el odáig, hogy ezen gondolkozzunk. Az viszont biztos, hogy méltóképpen szeretnénk majd megemlékezni Laciról” – mondta el a Ripost-nak Kóbor János.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Napokra van a teljes ukrán összeomlás?

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

vg.hu

Új üzemanyagárak: megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése – szerdától sokkal olcsóbb adják a dízelt

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

magyarnemzet.hu

Óriási doppingbotrány miatt magyar úszók olimpiai helyezése is változhat

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

SZTÁRDZSÚSZ

Hihetetlen részleteket mesélt Rubint Réka és Schobert Norbi életük nagy pillanatáról

SZTÁRDZSÚSZ

Schumacher Vanda egyetlen fotóval vágta el magát a rajongóknál

SZTÁRDZSÚSZ

„Új élet” - Ez ad erőt a rákbeteg Katalin hercegnének, így gyógyul