SZTÁRDZSÚSZ

Gyász: elhunyt a Star Wars filmek színésznője

Hosszú küzdelem után vesztette életét Trisha Noble, miután tüdejét megtámadta egy rosszindulatú daganat.
  • Szerző: Ripost

Az ausztrál színésznő és énekes Trisha Noble 76 éves korában elhunyt. Még januárban szenderült jobb létre, miután elvesztette a 18 hónapon keresztül tartott küzdelmét a tüdejében lévő rosszindulatú rákos daganattal szemben.

Trishának az 1960-as években több slágere is befutott, továbbá két Star Wars filmben is feltűnik. A rajongók A klónok támadása (2002) és A sithek bosszúja (2005) című részekben láthatták. Az előzmény-trilógia női főhőse, Padmé Amidala (Natalie Portman) anyját, Jobal Naberrie karakterét alkotta. Jelenetei sajnos azonban egyik filmváltozatban sem maradtak meg, csupán az extra jelenetekben látható.

;

Patricia „Trisha” Ann Ruth Noble 1944. február 3-án született Marrickville-ben, majd Sydney-ben nőtt fel. Tizenévesként popsztár karrierbe kezdett, végül mégis színészként találta meg a helyét. 1961 novemberében jelentette meg legnagyobb slágerét, a „Good Looking Boy” t. Színészi karrierje NagyBrittaniában indult be. A Star Wars filmeken kívül szerepelt még a Carry On Camping, a Danger Man és a Death of a Woman c. filmekben – írja a Daily Mail.

Pár nappal a 77. születésnapja előtt halt meg.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?