Létrehozva: 2018.01.26.

Folytatódik A Dal: ők a második adás versenyzői

Szombat este Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddal, Freddie-vel folytatódik A Dal 2018-as szériája a Duna Televízióban.

A Dal második válogatójában, január 27-én megint 10 dalt hallhatnak a nézők. Ezután már csak egy válogató lesz, amely után a két elődöntő következik, de ide már csak a legjobb tizennyolc kerülhet be.

A február 24-i döntőben nyolcan mérik össze erejüket az elsőségért. Itt derül ki, ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Akárcsak a műsor első válogatójában, a második adásban is feltűnnek már jól ismert előadók az új arcok mellett.

yesyes: I let you run away

A yesyes formációt 2015-ben Szabó Ádám és Katona Tamás alapította, akiket korábban A Dal című műsor hozott össze. Zenéjükre John Newman, a Rudimental és a Coldplay voltak nagy hatással. "Egy olyan dallal neveztünk, amiről nem gondoltuk, hogy valaha kész lesz." A Dal 2018-ban az I let you run away-el szállnak versenybe.

AWS: Viszlát nyár

Az AWS zenekart több mint 10 éve Siklósi Örs, Brucker Bence, Kökényes Dániel és Veress Áron alapították. Első lemezük megjelenése után 2011-ben az MTV Brand New győztes zenekara lettek. Tavaly csatlakozott hozzájuk Schiszler Soma. A Dal 2018-as show-műsorában a Viszlát nyár című dalával indulnak.

Dánielfy Gergely: Azt mondtad

Dánielfy Gergely már kamaszként, 15 évesen belevetette magát az éneklés világába. A Dal 2018 című műsorba Azt mondtad című szerzeményével jutott be. Reméli, hogy a nagyközönségnek és a zsűritagoknak is bebizonyíthatja, hogy ez Magyarország legjobb dala.

Odett: Aranyhal

Tíz éve áll színpadon és rabolja el a közönség szívét Odett, akinek dala 2018-ban talán minden kívánságát valóra váltja. A Dal 2018-ban az Aranyhal című dalával áll színpadra. Azt mondja, hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy a Toldy Miklóssal írt szerzeményük bekerült a legjobb 30-ba.

Singh Viki: Butterfly house

A Dal színpadán visszatérő vendégként fogadjuk az énekesnőt. Vikit először 2016-ban láthattuk a Katonák című számával, 2017-ben pedig a Rain című produkciójával. Idén a Butterfly house című dallal próbálja meggyőzni a zsűrit és a közönséget. "Mindig igyekszem begyakorolni a dolgokat, hogy felkészült legyek, és ami a legfontosabb, hogy lélekből énekelek."

SativuS: Lusta lány

Azt állítják magukról, hogy igazi egyszerű vidéki srácok, igaz, ez a zenéjükön nem látszik. A Lusta lány című produkció sokak kedvence lesz, abban biztosak vagyunk. A csapat tagjai sosem unatkoznak, szinte mindig ugratják egymást valamivel. 2011-ben jelent meg első videóklipjük Dobj egy mosolyt címmel. 2012-ben jelent meg első lemezük, amely a START címet viselte. Ezután már zenekari felállással adtak koncerteket.

Nene: Mese a királyról

Fiatalosak, gyerekkoruk óta zenélnek és a banda minden tagjának a muzsika az élete. Hogy milyen változatos az ízlésük, azt jól mutatja, hogy a példaképeik között Christina Aguilera ugyanúgy szerepel, mint az Avenged Sevenfold. A Nene zenekar énekesnője Orsovai Renáta Katalin több tehetségkutató versenyen megmérettette már magát. A zene gyermekkorától kezdve élete része volt. A Kodolányi János Főiskola jazz-ének alapszakos hallgatója. Vokalistaként dolgozott Heincz Gábor BIGA, a Blahalousiana és Rácz Gergő mellett is.

Peet Project: Runaround

A közönséget a sajátos funky-pop-jazz stílusú zenével szórakoztató formációt 2009-ben öt fiatal srác alapította: a frontember Ferencz Péter, a szaxofon mágusa Závodi Attila, a billentyűvirtuóz Magán Olivér, a basszust biztosító Gudics Martin és a dobok mögül Gudics Marcell. A sikerük titka a csapat szerint a sok mosoly, hiszen ettől lesznek szimpatikusak a közönségnek.

Maya 'n' Peti: Nekem Te

Szalma Annamária „Maya” és Szikszai Péter örömzenéléseiből jött létre 2016-ban a Maya ’n’ Peti akusztikus duó. Főként saját hangszerelésű feldolgozásokat adnak elő, a közelmúltban azonban megalkották első saját dalukat is. Szerintük a sikerük kulcsa, hogy remek az összhang közöttük. Példaképeik között van a Linkin Park és Alicia Keys is.

Heincz Gábor BIGA: Good Vibez

Heincz Gábor BIGA számos hazai előadó lemezén hallható, dolgozott többek között a Roy és Ádám-mal, Dobrády Ákossal, Varga Ferivel és Balássy Bettyvel,  valamint Varga Viktorral is. A hazai ismertséget egyértelműen A Dal 2012 hozta meg számára. A Learning to let go című számával bekerült a négy legjobb előadó közé. „Hitelesség. Én csak ebben az egyben hiszek. Pórbálok úgy kommunikálni a színpadon, amilyen a magánéletemben vagyok. Sokakat látok, hogy a színpadi élete és a magánélete az én különböző személyiség” – mondja magáról.

Õk már biztosan továbbjutottak az elődöntőbe: A Dal 2018 első válogatóműsorát szombaton holtversenyben a Leander Kills és Süle Zsolt nyerte. A zsűri döntésével Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a nézők szavazataival pedig Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe a közmédia show-műsorában.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor fogadta a holland Szabadságpárt vezetőjét

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

SZTÁRDZSÚSZ

Young G Béci új eszközt vetett be családja védelmére

SZTÁRDZSÚSZ

"Háromszor sírtam" – Till Attila visszatért, lett egy új testvére

SZTÁRDZSÚSZ

"Sokat fogytál" - Ördög Nóra bikinis képe felrobbantotta a netet!