SZTÁRDZSÚSZ

Ezzel vége, szomorú bejelentést tett az Oscar-díjas színész

"Én most eljutottam oda, hogy számomra itt véget ér a színjátszás." Rajongóit elkeserítette a bejelentés.
  • Szerző: Ripost

Az Oscar-díjas Robert Redford visszavonul a színészkedéstől, a közönség az idén ősszel az észak-amerikai mozikba kerülő The Old Man & The Gun című, igaz történeten alapuló filmben láthatja utoljára a mozivásznon a 81 éves színészlegendát.

„Soha ne mondd, hogy soha, ám én most eljutottam oda, hogy számomra itt véget ér a színjátszás, és nyugdíjba vonulok, mert 21 éves korom óta csinálom ezt” – mondta Redford az Entertainment Weekly című magazinnak adott interjújában.

„Úgy érzem, hogy ennyi elég volt. És miért is ne búcsúzzak olyasvalamivel, ami ennyire felemelő és pozitív” – tette hozzá a színész, legújabb és egyben utolsó színészi alakítására utalva.

Az említett, igaz történeten alapuló filmben Redford az amerikai bűnöző, Forrest Tucker bőrébe bújik, akit 17-szer kaptak el bankrablásért, és minden alkalommal bebörtönözték, ám neki sikerült megszöknie.

Redford az 1960-as években kezdte színészi pályafutását. Arra a kérdésre, hogy a nyugdíjba vonulása a rendezői tevékenységére is kiterjed-e, a színész csupán annyit mondott, hogy „az még elválik”.

Redford 1981-ben vette át a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat az Átlagemberek című filmért, és az ő nevéhez fűződik a kritikusok által kedvelt Folyó szeli ketté, valamint a Kvíz-show is. Színészként a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, A nagy balhé, Az elnök emberei és A keselyű három napja című klasszikusokkal írta be magát a filmtörténelembe.

Redford alapította meg az utahi Sundance Intézetet, amelynek évente megrendezett fesztiválja a világ egyik legjelentősebb filmmustrája. Redfordot 2002-ben az életművéért járó Oscar-díjjal tüntették ki.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?