SZTÁRDZSÚSZ

Ezt tette a karantén a népszerű zenész házasságával

Tátrai Tibor az elmúlt fél évet gyakorlással és a feleségével összezárva töltötte.
  • Szerző: Angie

Tátrai Tibor nem állítja, hogy sétagalopp volt az elmúlt fél év, de a raktárkoncert előtti percekben már felszabadultan beszélt erről az időszakról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László / Ripost

A zenész nagy örömmel lépett a színpadra és üdvözölte, hogy ismét profi körülmények között zenélhetett. A raktárkoncertet a kormány azért hozta létre, hogy megsegítse a zeneiparból élőket. Erre a célra 5,3 milliárd forintból több mint 150 fellépést biztosít a zenészeknek és a háttérben dolgozóknak.

„Pontosan olyan ember vagyok, mint bárki más, így rám is hatással volt ez a néhány hónap. Bekényszerültünk a lakásba a feleségemmel, akivel nagyon komolyan betartottuk a szabályokat. A boltba se jártuk el. A második hónapban már kitört rajtam egy enyhe őrület. Kikapcsoltam a telefont, a közösségi-médiákat sem követtem, mondhatni dupla karanténba helyeztem magam. Zavart a sok álhír és egy ideig nem láttam a kiutat ebből a helyzetből” – kezdte a gitárművész, aki hosszú évtizedek óta él házasságban, ám a mostani krízishelyzetben is kiderült, hogy nagyon összeillenek a feleségével.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„A gyerekek már kirepültek a fészekből, régóta csak ketten vagyunk otthon a feleségemmel. Együtt bölcsen uraltuk és uraljuk a helyzetet. A vírus alatti bezártságra nem lehetett felkészülni, de valahogy ösztönösen, a lelkemből jött, hogy mindennap vidámabban kezdtem a napot. Sokat viccelődtem és a feleségem is jobban szórakozott a vicceimen, mint korábban. Mindketten tudtuk, hogy miről van szó, de eljátszottuk, mert ez kellett a túléléshez és ez nagyon szép volt. Humorral kell átvészelni a nehéz helyzeteket másként nem megy” – mondta nevetve Tátrai Tibor, aki rengeteget zenélt a négy fal között és a természetben is, amikor már elhagyhatták a lakást. Tavasszal kiköltöztek a vidéki horgásztanyájukra, hogy enyhüljön a bezártság érzése.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Nekünk zenészeknek egyszerű dolguk van. Ilyen helyzetben is gyakorolni kell. Aki szereti a hangszerét az nagyon boldog ember, hisz ha egész nap nincs mit csinálnia, akkor is zenélhet. Mindig van mit gyakorolni, pláne ebben a korban. Én is rengeteget gitároztam a karantén alatt” mesélte a népszerű zenész, aki szép dolognak tartja a kormány részéről, hogy a raktárkoncertekkel lehetővé tették a művésze támogatását.

A raktárkoncert-felvételek az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában folyamatosan válnak majd elérhetővé. Az első előadások már szeptember közepétől megtekinthetők lesznek, ezt követően a tervek szerint egészen november végéig érkeznek majd folyamatosan az új koncertek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?