SZTÁRDZSÚSZ

Duzzogva tett nagy bejelentést Harry és Meghan

A sussex-i hercegi pár is reagált a Buckingham-palota eheti nagy bejelentéseire, amiknek érezhetően nem örült Harry és Meghan.
  • Szerző: BDF

A múlt hónapban elkezdett Megxit tárgyalások lezárásaként a Buckingham-palota a héten bejelentette, hogy Harry és Meghan márciusban áll utoljára a királynő szolgálatába. Április elsejétől pedig megkapják a civil életet, amire úgy vágytak. Ugyanakkor nem minden úgy alakult, ahogyan a sussex-i hercegi pár akarta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: www.profimedia.hu

A királynő ugyanis elvette tőlük a Sussex Royal márkanév használati jogát, mondván, ha nem szolgálják az uralkodói házat, akkor ne is akarjanak belőle pénzt csinálni. Erre reagálva érezhetően sértett hangnemű hivatalos közleményt adtak ki Harryék:

„Bár a királyi (Royal) szó nem képezi sem a királynő, sem a miniszteri kabinet, sem a monarchia tulajdonát, és szabadon használható mind Angliában és azon kívül, mégis úgy döntöttünk, hogy a királynő kérésének megfelelően felhagyunk a Sussex Royal név használatával.”

A bejelentést megelőzően Meghanhoz közeli források arról számoltak be, hogy miután nincs jogi akadálya a Sussex Royal név használatának, hajlandóak akár a bíróságra menni, hogy megtarthassák. De a jelek szerint Harrynek sikerült otthon érvényesítenie a szavát, hogy elkerüljék a még nagyobb botrányt, amit amúgy is okoztak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?