SZTÁRDZSÚSZ

Nagy pofont kaptak: II. Erzsébet királynő elvette a megélhetésüket Harry-éktől

II. Erzsébet királynő elrendelte, hogy Harry herceg és Meghan nem használhatja a királyi (royal) jelzőt sem. Ez pedig igazán nagy csapás a pár számára.
  • Szerző: Ripost

Harry herceg és felesége, Meghan hercegné januárban jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos szerepüktől, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és a jövőben idejük nagy részét Kanadában töltik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A bejelentést számos tárgyalás követte és egy héttel később II. Erzsébet királynő is döntést hozott: felmentette unokáját a szolgálat alól, és a királyi fenség titulusukat is elvette. (Addig ugyanis Harryt és Meghant úgy kellett szólítani, hogy Ő királyi fensége, vagyis His/Her Royal Highness).

Ez annyira azért még nem vágta haza a pár terveit, hiszen számukra csak a brandjük, a Sussex Royal volt fontos. Erre alapozták ugyanis a függetlenségüket, ezért már több ezer fontot öltek bele, hogy fejlesszék a weboldalukat és az Instagramon is több mint 11 millió követőjük van. Harry herceg még a Megxit előtt tárgyalt befektetési tanácsadókkal, akik szerint a márkájuk 10 év múlva akár 1 milliárd angol fontot is megérhet.

Most azonban egy újabb címet vont meg tőlük II. Erzsébet királynő, ami értelmében nem használhatják a royal jelzőt sem. Így viszont a Sussex Royal sem létezhet így a továbbiakban, nem használhatják.

Azt egyelőre nem tudni, a királynő szabott-e határidőt az átalakításra...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?