Létrehozva: 2021.11.09.

„Bíztunk benne, hogy nem ismétlődik meg a múlt„ – születendő gyermekéért aggódik a Viszkis

Ambrus Attila családja hamarosan négytagú lesz, mivel bármelyik pillanatban megszülethet a második gyermekük. Bíznak benne, hogy ez minél hamarabb bekövetkezik, ugyanis Réka máris túlhordta a kis trónörököst.

Ambrus Attila és felesége, Réka Isten ajándékaként tekintenek a kis Magor érkezésére, aki csodával határos módon természetes úton fogant meg. Bár a felhők felett lebegnek a boldogságtól, amiért megtörtént velük a lehetetlen, mégis van valami, ami beárnyékolja a babavárás pillanatait.

Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors

Fokozódik az aggodalmuk

Attila a Bors megkeresésére elmondta, hogy a feleségénél bármikor beindulhat a szülés. Érthető, hogy az esetükben az izgalom a tetőfokára hágott, ugyanis napok óta fogalmuk sincs arról, hogy mikor indul útnak a kis Magor. Az orvos az előzetes számítások alapján november 7-ére, vasárnapra jósolta a kicsi érkezését. Azóta már eltelt két nap, ennek ellenére a Bors lapzártájáig nem volt előjele annak, hogy a baba végre elérkezettnek látná az időt.

Fotó: Lokál

„A feleségem túlhordta a pici babánkat„ – kezdte Attila. A hangjában egyértelműen érezhető volt a teljes bizonytalanság, hiszen bár mindenre felkészültek, erre mégsem számítottak.

Újra megtörténik?

Attila és Réka igyekeznek higgadtak maradni, s abban bíznak, hogy ahogyan a kislányuk születésénél, most is minden a legnagyobb rendben zajlik majd. Bár azt mondják, minden terhesség más, az ő esetükben mégis párhuzamot lehet vonni a két gyermekük érkezését illetően: több mint két évvel ezelőtt ugyanis Anna a kistestvéréhez hasonlóan szintén késve érkezett a világra.

„Bíztunk ab­ban, hogy a kisfiam mostanra megszületik, és nem ismétlődik meg a múlt” – tette hozzá Attila. „Az az igazság, hogy a kislányunk anno egy héttel a kiírt időpont után született meg„ – emlékezett vissza a Viszkis, akinek csak arra volt ideje, hogy pár mondatban válaszoljon a kérdésekre, mivel muszáj minden percét beosztania.

Ki sem lát a munkából

Nagy mennyiségű megrendelést kell még teljesítenie, ráadásul vészesen közelegnek a határidők. Emellett egyetlen vásárt sem hagyhat ki. Attila számára a fontossági sorrend első helyén áll, hogy megélhetést biztosítson a családjának. Ehhez azonban nem csak az ország különböző területein megszervezett vásárokra kell elutaznia. Önálló esteket is vállal élménybeszámolóval, utána pedig bármit kérdezhetnek tőle a résztvevők. Emiatt azonban nő annak az esélye, hogy nem lesz a felesége mellett akkor, amikor beindul a szülés.

Segítséggel fogant meg a kislányuk

Közel három évvel ezelőtt egy lombikprogramnak köszönhetően váltak egy családdá, így jött világra kislányuk, Anna. A doktorok akkoriban közölték velük, hogy csak orvosi beavatkozás segítségével válhatnak szülőkké, éppen ezért igazi csodaként élik meg, hogy a kisfiuk természetes módon fogant meg.

A túlhordás veszélyei

Amikor egy kismama túlhordja a babáját, az a kismamára és a kicsire nézve is komoly veszélyeket tartogat. A pici egyre növekvő méretei miatt romlik a méhlepény vér­ellátása, ez pedig veszélyezteti a vérkeringését. A magzatvíz mennyisége a terhesség előrehaladtával csökken, kevesebb mozgást biztosítva a kicsinek, ami akár farfekvéshez, csípőproblémákhoz vezethet, és megnöveli a császármetszés esélyét.

 

origo.hu

Kilencedik bolygó: rejtélyes égitest a Naprendszerben

origo.hu

Az utolsó órában vagyunk: a franciák már Ukrajnában vannak

borsonline.hu

Az egész világ neki szorított: legyőzte a betegség a hollywoodi színészt

hirtv.hu

Ez várhat Szoboszlaira a Liverpoolban

ripost.hu

Most jött: robbanás történt, többen meghaltak

hirtv.hu

Nógrádi György is úgy látja, hogy egy világháború küszöbén állunk

origo.hu

Keservesen nehéz időszakáról, terápiákról beszélt Király Viktor

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Fővárosi számlagyárügy: itt van minden, amit a Lánchíd túlárazásáról tudni érdemes

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Itt a vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Nem élte meg a reggelt: elhunyt a 67 éves énekes

SZTÁRDZSÚSZ

Millió darabra tört szívvel jelentették be, tegnap elhunyt a színészlegenda

SZTÁRDZSÚSZ

Virtuális nőre vetett szemet MC Hawer: "Annyira gyönyörű számomra, hogy szerintem ilyet csak alkotni lehet"

SZTÁRDZSÚSZ

„Teljes a család” - Otthonába engedett betekintést Hosszú Katinka