SZTÁRDZSÚSZ

Az Exatlon Hungary győztesét megváltoztatta a játék – férfivá érett Böjte Dávid

Kölyökképű, önbizalomhiányos fiúként indult januárban a Dominikai Köztársaságba és magabiztos, érett férfiként tér haza Böjte Dave. Az Exatlon Hungary győztesét alaposan megváltoztatta a játék.
  • Szerző: Ripost

Böjte Dávid a 14. versenynapon csatlakozott a Kihívókhoz, ám a csapat először nem szívelte őt, kiközösítették.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2 – Bors

„Alapvetően jókedvű vagyok és szeretek viccelődni, ami tudom, hogy néha sok tud lenni. Kezdetben nem tudtam beilleszkedni, így nem jósoltam nagy jövőt magamnak a Dominikai Köztársaságban, mígnem Zsolt, az ellenfelem egy közös pillanatban lelket nem öntött belém„ – emlékezett vissza Dave, amikor a Bors azt kérdezte tőle, mi volt a legrosszabb, ami a játék során történt vele.

Böjte Dávid húszéves kora óta sportol, mindene a mozgás, a szintén a TV2 képernyőjén futó Ninja Warriorban 15. helyezést ért el, mégis önbizalomhiánnyal küszködve vágott neki az Exatlon Hungarynek.

„Egy vékony srác vagyok, aki ráadásul kölyökképű. Tizennyolc éves koromig pedig még magas sem voltam. Ezért mindig alábecsültem önmagam, erőben és mindenben, mert zavart, hogy sosem néznek annyi idősnek, amennyi vagyok, mindig kis srácként tekintettek rám” – mondta Dávid, aki a műsornak köszönhetően sokkal határozottabb lett.

Fotó: TV2 – Bors

„Most sem vagyok elszállva magamtól, de sokan mondták, hogy megkomolyodtam és idősebbnek tűnök. Pedig csak öt hónap telt el, mégis sikerült egy magabiztosságot szerezni az Exatlonnak hála„ – tette hozzá Dávid.

A családcentrikus pék nemcsak külsőleg változott, a győzelem megerősítette abban, hogy számára más életút van kijelölve.

„Nagyon szeretem a régi munkahelyem, de sokat gondolkodom rajta, hogy visszamenjek-e, mert úgy érzem, most már a sport az, amivel foglalkozni szeretnék. Egy hónap gondolkodási időt kértem a főnökömtől, míg el nem döntöm, mit is szeretnék igazán. Most várok arra, hátha jön egy jobb lehetőség, sőt sokan azt javasolták, hogy legyek személyi edző” – mondta büszkén Böjte Dave, aki eldöntötte, hogy a Bajnok csapat tagjaitól, kü­lö­nösen Morádi Zsolttól kér majd tanácsot.

Fotó: TV2 – Bors

„Zsolt hatalmas példaképem lett. Nem árulhatom el, hogy mit, de életem két legjobb tanácsát tőle kaptam. De a Bajnok csapat minden tagjára felnézek. El sem hiszem, hogy olyan emberek ellen játszhattam, akiknek világbajnoki címük van. Jó volt egyszerű emberként is megmutatni, hogy elérhetjük az álmainkat és céljainkat. Ezért én mindig a célra koncentráltam és a pályára, bármennyire is hiányzott a családom„ – mondta Dávid.

Dave bebizonyította a játékban, hogy egy melegszívű ember, s végül a Kihívó csapat tagjai is közel kerültek hozzá.

„Nem szeretem a veszekedést, vitát, főleg a játék végén a kamerákon kívül igyekeztem Besenyei Bogit és Dorcit békíteni, de egyszerűen belefáradtam. Ettől függetlenül ezek az élethelyzetek tettek komolyabbá. Amikor mélypontra kerültem, sokszor eszembe jutott a családom, de tudtam, ha velük terelem el a figyelmem, akkor kieshetek a játékból” – mesélte a 27 éves Kihívó, aki a 2020-as Exatlon Hungary férfi győztese lett.

Mi lesz a 15 millióval?

Dave a 15 milliós fődíjjal a jövőjét szeretné biztonságosabb alapokra helyezni.

„Még nem tudom, hogy hogyan, de egy kicsit megfialtatom a pénzt. Majd Budapesten egy kisebb lakást szeretnék belőle venni, hisz ha lakásod van, akkor mindened van, és kevesebb gonddal nézel szembe„ – mondta Böjte Dávid.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?