SZTÁRDZSÚSZ

A koronavírus miatt hónapokat csúszhat Andy Vajna sírjának befejezése

Gőzerővel folynak a munkálatok a Fiumei úti sírkertben, hogy végre teljesen elkészüljön a tavaly januárban elhunyt Andy Vajna magyarországi síremléke.
  • Szerző: Doris

Ideális esetben körülbelül két hét múlva teljesen elkészülne Andy Vajna síremléke a Fiumei úti temetőben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Pap Lajos kőfaragó mester, Vajna Tímea elképzeléseit figyelembe véve egy egészen egyedi emlékhelyet álmodott meg, olyat, ami igazán méltó a tavaly januárban elhunyt filmmogul munkásságához és szellemiségéhez.

Fotó: Instagram

Igen ám, de arra senki nem számított, hogy a koronavírus-járvány miatt olyan szigorú intézkedéseket hoznak, amelyek veszélybe sodorják a megvalósítást. A megtudta, akár hónapokat is csúszhat a sír befejezése!

A görög oszlop nemrég került fel a sírra
Fotó: Keller Mátás / Ripost

„Ha nem merültek volna fel ezek a problémák a koronavírus terjedése miatt, én két héten belül kész lennék a szobrokkal. A temetőbe viszont hivatalosan már nem engednek be, az őrök pedig természetesen komolyan veszik a munkájukat. Szerencsére a sír már most is úgy néz ki, mintha teljesen kész lenne, nem látszik, hogy kerül még rá egy-két elem. Legfeljebb kis krétanyomokat lehet látni, de az egyáltalán nem zavaró” – kezdte a -nak Pap Lajos, aki őszintén reméli, hogy a jelenlegi helyzet ellenére nem kell hónapokat várnia.

A Nemzeti Örökség Intézete a következő tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban:

„A kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel valóban korlátoztuk a temetőben folyó munkálatokat, de a temetőirodában minden, temetéssel kapcsolatos ügyintézés zavartalanul folytatódik, azzal a változással, hogy a személyes ügyfélfogadás a pandémiás helyzet végéig szünetel. Az egészségügyi korlátozásokat maximálisan figyelembe vesszük, és mindenben a NÖRI pandémiás tervében foglaltaknak megfelelően járunk el. Tehát a lakosság továbbra is tudja intézni a temetéssel kapcsolatos ügyeit, telefonon illetve online.”

A kőfaragó mester azt is elárulta, pontosan milyen szobrok, díszítőelemek kerülnek még Andy Vajna oroszlános síremlékére. A részletekért keresd a pénteki lapszámát!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?