SHOWBIZ

Raktárkoncert – Rúzsa Magdi: Jó lenne, ha egy nap lenne gyerekem – Videó

Nem unatkozott a karanténidőszak alatt sem Rúzsa Magdi: mesekönyvet írt, amelyből musical készül. Odafentről kapta az ihletet, ahogy azt is magasabb erőre bízza, hogy mikor lesz édesanya.
  • Szerző: Ripost

Nem hőzöngött, nem elégedetlenkedett, pedig a naptára idén is tele volt öt-tízezer fős koncertekkel. Az énekesnő elfogadta a helyzetet, és kreativitással vészeli át a koronavírus-járvány időszakát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Móricz István (MO)
Bors

„Mindenféle szempontból nehéz időszak ez a mostani, nekünk öt koncertünk valósult meg a több százból, és nem is lesz több idén. De ennyinek is örülünk, mert ez olyan volt nekünk, mint egy vérátömlesztés” – mesélte lapunknak Rúzsa Magdi, akivel a Raktárkoncert-sorozat felvételén futottunk össze, s többek között arról is kifaggattuk, hogyan ütötte el az időt otthon, a kényszerpihenő alatt.

Kiderült, hogy Magdi színpad nélkül sem unatkozott, egyik nap az erkélyen üldögélve ugyanis megszállta az ihlet, s megszületett élete első mesekönyve, amelyből musical is készül.

Fotó: Móricz István (MO)
Bors

„Kreatív ember vagyok, és annyira örülök, hogy nem estem depresszióba, ehelyett a jóisten letett az asztalomra egy ilyen csodás ötletet, amelyhez tizennyolc dal született, s egy imádnivaló történet kerekedett belőle. Angyalkert...” – mosolyodott el a könyv címét említve az énekesnő, aki ezek után még mélyebben hisz benne: az élet hol ad, hol elvesz.

A gyerekeknek szánt mese és dalok kapcsán akaratlanul felmerült a kérdés: 34 évesen Magdi vajon mikorra tervezi az anyaságot?

„Én abban hiszek, hogy ezt az élet alakítja, és hogy nem szabad erőltetni a dolgokat. Mindig is azt képzeltem, hogy jó lenne, ha egy nap lenne gyerekem, de én így is teljes értékű életet élek. A sorsra bíztam ezt a kérdést, meglátjuk, mit hoz a jövő, és mit ad meg nekem a jóisten” – mondta az énekesnő. Magdi tizennégy év alatt töretlenül ívelő karriert épített, koncert előtt mégis képes izgulni.

„Nagyon fontos, hogy egy fellépés előtt legyen harminc percem, ami csak az enyém. Ilyenkor ráhangolódom az egészre, mert még ma is vannak helyszínek és események, ahol izgulok. Amikor egyszerűen az alkalom megköveteli, hogy penge legyek. De én örülök ennek az izgalomnak, mert ez azt jelenti, hogy még érdekel, amit csinálok, és hogy a koncertjeimről mit visz haza a közönség” – tette hozzá Magdi.

 

Milliárdos segítség

A Raktárkoncert-sorozatot a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja keltette életre a világjárvány miatt bajba jutott hazai zeneipar számára. Ezzel több mint 150 előadót és azok háttér­embereit segítik. A koncertfilmek az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában folyamatosan megnézhetők lesznek. A Lounge Group jóvoltából már a raktárkoncertek nyilvánosságra kerülését megelőzően számos értékes tartalom válik elérhetővé a kulisszák mögül. A raktarkoncert.hu honlapra és a vonatkozó közösségi médiaoldalakra folyamatosan kerülnek fel a színfalak mögötti pillatanok képei és a fellépőkről szóló exkluzív fotós, hangos és mozgóképes információk. A Lounge Group a koncertek vizuális világának kialakítása mellett az elkészülő koncertfelvételek technikai véglegesítésében is szerepet vállal.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?