SHOWBIZ

Durva, miket jósoltak a filmek 2021-re

Amikor megjelentek ezek a filmek, mindenki csak legyintett, hogy 2021 biztos nem olyan lesz, mint ezekben. Aztán a valóság sokszor majdnem durvább lett...
címkék:
  • Szerző: The_M

Ha nem a koronavírus-járvány lenne a valóságunk, akkor remek sci-fi forgatókönyv lehetett volna. Hollywoodban azonban már évekkel ezelőtt érezték, hogy 2021-ben nagy változások lesznek, és az ebben az évben játszódó filmek mind ezen gondolat mentén születtek.

Johnny Mnemonic – A jövő szökevénye (1995)

Keanu Reeves már a Mátrix-fimek előtt belekóstolt a tech sci-fik világába, igaz jóval kisebb sikerrel. A Johnny Mnemonicban egy két lábon járó pendrive-ot alakít, aki egy világjárvány megtizedelte, megvadult 2021-es világban szállítja a fejébe feltöltött titkos üzeneteket.

Carnage: Swallowing the Past (2017)

Ez az áldokumentumfilmnek eladott angol komédia ugyan 2067-ben játszódik, de a történetből kiderül, hogy 2021-ben tört ki az a pandémia, ami minden embert vegánná változtatott. A jövő generációi pedig évtizedek alatt sem tudták megérteni, hogy a felmenőik (vagyis mi) miként tudtak állatokat enni.

Moon Zero Two (1969)

Egy nem túl sikeres brit film, ami a korát jócskán megelőző ötleteket vetett fel. Az emberek kolóniákban élnek a Holdon, egy üzletember pedig egy Föld felé száguldó aszteroidán akar ércet bányászni. Nos a valóságos 2021-ben még egyik sem valósult meg, de mindkettő tervben van. A NASA a Holdon akar építkezni az évtized végén, 2015 óta pedig engedélyezett az aszteroidák tulajdonba vétele, és két cég is azon dolgozik, hogy ezt gazdaságilag kihasználják.

Míg a világvége el nem választ (2012)

2021-ben egy gigantikus aszteroida száguld a bolygónk felé, és az emberiségnek csak 3 hete maradt. Ezért az egymás szomszédságában élő Keira Knightley és Steve Carell az utolsó napjaikban elindulnak keresztül Amerikán, hogy élményekkel gazdagabbak legyenek, amikor utoléri őket a végzetük. Közben egymásba is szeretnek, és szemtanúi lesznek egy orgiának egy étterem közepén. Nos, arról nem tudunk, hogy egy égitest veszélyeztetne minket, de utazgatni se nagyon tud senki összevissza Amerikában, és a bezárt éttermekben sem jöhet össze orgia egy ideig.

Hang nélkül (2018)

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb horrorjában vérszomjas, vak űrlények érkeznek a Földre 2021-ben és végeznek mindenkivel, aki hangot ad ki a száján. Az, hogy sikerül-e legyőzni őket, majd az idén érkező folytatásból kiderül. Amennyiben kinyithatnak a mozik.

The Sisterhood (1988)

Ebben a félresikerült amerikai fantasyben a világ nagy része megsemmisült, a maradványain a barbári szintre visszasüllyedt férfiak uralkodnak törzsekben, a nők pedig a rabszolgáik. Egészen addig, míg néhányan fel nem lázadnak a rendszer ellen. Ettől a 2021-től azért jó messzire vagyunk szerencsére.

Az interneten hónapok óta terjed egy kép, miszerint az első Mad Max-film 2021-ben játszódik. Ez azonban távolról sem igaz. A Mad Max nagyjából 1985-ben, a Mad Max 2. három évvel az első után, a Mad Max 3. körülbelül 2003-ban, míg A harag útja 2050-ben játszódik.

Mad Max 2021

Fotó: 9gag

 

címkék:
És ezeket olvastad már?