SHOWBIZ

Hevesi Kriszta: A tánc valójában a szex előszobája

A szexuálpszichológus szerint jól tennék a párok, hogyha közös táncórákat vennének.
  • Szerző: Doris

Hevesi Kriszta és profi táncpartnere Baranya Dávid életük egyik legnagyobb kihívásával néznek szembe a hétvégén, amikor párként küzdenek a Dancing With the Stars színpadán. Megtudtuk a szexuálpszichológustól, hogy a tánc valójában a szex előszobája és jól tennék a párok, hogyha közös táncórákat vennének.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hevesi Kriszta: A tánc valójában a szex előszobája

Fotó: TV2

Kriszta megosztotta a Metropollal, hogy milyen tréner is a profi tánctársa.

- Dávid nagyon jó tanár, ami azért kiemelten fontos, mert én nem vagyok „színpadi ember”, ezért teljesen más nyelvezetre van szükségem. Gyakran metaforákat és hasonlatokat használ, hogy segítsen ráéreznem egy adott lépésre, megérteni a kéz-láb koordinációt - magyarázta Hevesi Kriszta.

Baranya Dávid véleményét is kikértük Kriszta fejlődéséről, aki diplomatikusan ennyit mondott: „Megfelelő tempóban halad”. – Nagyon jó a hangulat, ami betölti a próbatermet, ráadásul tetszik, hogy Kriszta saját egyéniséggel és ötletekkel rendelkezik – tette hozzá a táncos

Ez a célja a műsorral

Egy gyerekkori álma vált valóra az ország szexuálpszichológusának, amikor felkérték, hogy a műsorban szerepeljen, ugyanis kiskorától kezdve imád „bugizni.”

- Nekem a hobbim, a kikapcsolódásom is ez, rettenetesen szeretek táncolni. Ha ezt a táncszeretetet sikerül áttennem a színpadra, és ezzel minél több embert be tudunk vonni ebbe a világba, akkor én már elégedett leszek. A mai online térből a személyes élmények kezdenek kikopni. Elfelejtettük az idők során, hogy a tánc egy fontos örömforrás: nincs nélküle lakodalom, szilveszteri buli vagy arató bál. De ne várjunk vele az ünnepekig!

Ezt követően Kriszta a tánc pozitív lelki hatásait is kiemelte.

- A gyerek spontán elkezd rajzolni, nem azért hogy szépet alkosson, hanem mert élvezi. Meghall egy zenét pár évesen, és vigyorogva mozogni kezd rá. Felnőtt korában, ha megkérem, hogy rajzoljon valamit, feszengve közli, hogy nem tud rajzolni. Ugyanez igaz a táncnál. Úgy születtünk, hogy boldoggá tesz a ritmus, majd lekorlátozzuk magunkban, nem merünk mások előtt önfeledten táncolni. Miközben a tánc bizonyos kontextusban a szex előszobája is egyben. Ezért is lenne jó, ha a párok megtanulnának, vagy inkább „visszatanulnának” táncolni. A legjobb párterápia is lehetne.

És ezeket olvastad már?