SHOWBIZ

Elképesztő összeg gyűlt össze: lezárul a Jónak lenni jó! kampánya

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a közmédia jótékonysági akciója.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a Jónak lenni jó!, amely idén az Együtt az Autistákért Alapítvány javára gyűjt. A közmédia jótékonysági kampányában eddig már több mint 51 millió forint gyűlt össze – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth rádió csatornaigazgatója a műsorban elmondta: tavaly 20 millió forinttal kezdték az egész napos műsorfolyamot, most megduplázták ezt az összeget. Ez azt bizonyítja, hogy az emberekben megvan az az erő, hogy nyissanak és megpróbáljanak másoknak is segíteni. Kiemelte, hogy a Jónak lenni jó! évről évre visszajelzést ad a társadalomnak arról, hogy jó ügyekért össze tudunk fogni. Emellett a társadalmi szerepvállalást szeretnék a cégeknél is erősíteni, továbbra is várják a vállalatok csatlakozását.

A műsorban pedig a közönség találkozhat Miklósa Erikával, Rúzsa Magdival, Ákossal, Kökény Attilával és Vastag Csabával is.

Fotó: MTVA

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke elmondta, hogy 2018-ban ambiciózus célt tűztek ki maguk elé, és a Jónak lenni jó! című műsornak köszönhetően már bejelenthetik, hogy 2021 tavaszán meg tudják nyitni az autista mintaházat, amely diagnosztikai és terápiás centrum lesz.

Az autizmus területén segíteniük kell a gyermekeket, hogy minél hamarabb megkapják a pontos diagnózist és a családokat, hogy egy megváltozott élethelyzethez alkalmazkodni tudjanak. Ehhez fog segítséget nyújtani a központ. Szerinte az autizmus eddig nem kapott elég nagy figyelmet, pedig nagyon sok családot érint.

A közmédia Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyama december 20-án, vasárnap immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és a hallgatókat. A jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá.

A 13616-as adományvonal tárcsázásával vagy sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?